(NL)
Pers
Actueel
Detail

Meer dan 60 jaar deskundigheid op douchegebied

In 1956 werd de eerste KALDEWEI-douche uit geëmailleerd staal geproduceerd. Tegenwoordig is er bij KALDEWEI alleen al voor de vormgeving van gelijkvloerse doucheruimtes keus uit meer dan 50.000 productvariaties. Vanwege de steeds grotere eisen die aan modern badkamerdesign worden gesteld, is ook de doucheruimte doorlopend veranderd. In de afgelopen zestig jaar heeft KALDEWEI deze ontwikkeling niet alleen helpen vormen, maar heeft de onderneming deze zelf ook in grote mate gestimuleerd: met innovatieve en holistische douchesystemen die telkens weer nieuwe standaarden zetten op het gebied van design, functionaliteit en montagegemak.

De geboortedag van de eerste douche van KALDEWEI is meer dan zestig jaar geleden - maar deze zes decennia zijn de jubilaris absoluut niet aan te zien. Integendeel: met altijd nieuwe vormen, installatieopties en systeemcomponenten heeft KALDEWEI zijn “oer-douchebak” uit geëmailleerd staal continu doorontwikkeld. Bij de productontwikkelingen van KALDEWEI stonden zowel toen als nu het nut voor de gebruiker en het montagegemak voor de vakman centraal. Vandaag de dag zijn er alleen al in de geëmailleerde douchevlakken 10 modelseries, vijf verschillende oppervlakken, 34 kleuren en 57 verschillende afmetingen verkrijgbaar. Hiermee kunnen meer dan 50.000 spannende productvariaties uit superieur geëmailleerd KALDEWEI staal worden gecreëerd. Van de klassieke douchebak tot het volledig gelijkvloerse geëmailleerde douchevlak, in rechthoekige, vierkante of in speciale vormen: voor iedere badkamergrootte en voor iedere inrichtingsstijl biedt KALDEWEI het passende douchemodel. En uiteraard voor iedere inbouwsituatie de juiste montageoplossing - of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie.

Gerenommeerd design en unieke materiaalkwaliteit

Momenteel kan KALDEWEI terugzien op meer dan 150 internationaal gerenommeerde onderscheidingen. Van deze prijzen werden er alleen al 48 aan de onderneming toegekend voor de uitmuntende vormgeving van douchevlakken. Al 60 jaar lang onderstreept superieur geëmailleerd KALDEWEI staal het design van de KALDEWEI douches met zijn onvergelijkbare kwaliteit. Nieuwe kleuren, zoals de Coordinated Colours Collection, zorgen voor een perfect kleurenpalet dat perfect is afgestemd op de badkamervloer.

Eenvoudig, vlak, flexibel: holistische systemen voor iedere vereiste

Vandaag de dag moeten doucheoplossingen niet alleen overtuigen door hun vormgeving, maar moeten ze ook kunnen worden gebruikt in zo veel mogelijk verschillende inbouwsituaties. De trend van een gelijkvloerse doucheruimte vereist systemen met een minimale opbouwhoogte. KALDEWEI voldoet op dit punt niet alleen aan de nieuwste standaarden, maar stelt deze standaarden ook: met innovatieve combinaties uit douchevlak, afvoergarnituur en montagesystemen, die eenvoudig en veilig kunnen worden geïnstalleerd met een extreem vlakke opbouwhoogte van slechts 61 mm, en die dankzij flexibele variatiemogelijkheden in de meest verschillende inbouwsituaties kunnen worden geïntegreerd. Zo hebben het inbouwsysteemframe ESR II en het afvoergarnituur KA 90 zichzelf in de praktijk bewezen. De complete oplossingen van KALDEWEI zijn doordacht tot in het laatste detail en dankzij meer dan zestig jaar perfectionering maken ze een afgeronde vormgeving van de doucheruimte mogelijk.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  914 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  17 MB
DIN A4
2 MB

Van de klassieke douchebak tot een vormgeving zonder obstakels: met een diepte van slechts 2,5 cm staat de KALDEWEI Superplan Plus voor een fase in de evolutie op weg naar het volledig gelijkvloerse geëmailleerde douchevlak.

Source: © KALDEWEI  |  6_1_KALDEWEI_Superplan_Plus.jpg

< DIN A4
5 MB

Het geëmailleerde douchevlak Conoflat markeert een mijlpaal in de designhistorie van KALDEWEI: het model is het eerste volledig gelijkvloerse douchevlak uit geëmailleerd staal van KALDEWEI met geëmailleerde afvoerkap. Dankzij nieuwe kleuren uit de Coordinated Colours Collection kunnen de geëmailleerde douchevlakken nu ook qua kleur perfect op de badkamervloer worden afgestemd.

Source: © KALDEWEI  |  6_2_KALDEWEI_Conoflat.jpg


1 MB

Vandaag de dag kunnen douchevlakken van KALDEWEI zoals het model Scona dankzij het bijpassend afvoergarnituur KA 90 met een opbouwhoogte van slechts 61 mm volledig gelijkvloers worden ingebouwd. Dankzij 10 doucheseries, vijf oppervlakvariaties, 34 kleuren en 57 verschillende afmetingen kunnen ondertussen meer dan 50.000 spannende productvariaties worden gecreëerd voor de vormgeving van gelijkvloerse doucheruimtes met KALDEWEI.

Source: © KALDEWEI  |  6_3_KALDEWEI_Scona.jpg

DIN A4
2 MB

KALDEWEI stelt steeds weer opnieuw nieuwe standaarden: met innovatieve combinaties uit douchevlak, afvoergarnituur en montagesystemen, die eenvoudig en veilig kunnen worden geïnstalleerd, en die dankzij flexibele variatiemogelijkheden in de meest verschillende inbouwsituaties kunnen worden gebruikt.

Source: © KALDEWEI  |  6_4_KALDEWEI_Scona_with_Secure_Plus.jpg

DIN A4
6 MB

Momenteel kan KALDEWEI terugzien op meer dan 150 internationaal gerenommeerde onderscheidingen. Van deze prijzen werden er alleen al 48 aan de onderneming toegekend voor de uitmuntende vormgeving van douchevlakken.

Source: © KALDEWEI  |  6_5_KALDEWEI_Conoflat_Milieu.jpg


1 MB

KALDEWEI Nexsys opent een nieuw hoofdstuk op het gebied van gelijkvloerse douches. Het reeds op de fabriek voorgemonteerde 4-in-1-systeem, bestaande uit afvoergoot, afschotdrager, afdichting en geëmailleerd douchevlak, zorgt voor een uiterst eenvoudige en snelle montage door de vakman. Nexsys biedt een volledig nieuwe oplossing voor gelijkvloerse douches en combineert op perfecte wijze twee werelden met elkaar: de voordelen van een voegenloos douchevlak uit geëmailleerd staal met het design van een betegelde doucheruimte met douchegoot.

Source: © KALDEWEI  |  6_6_KALDEWEI_Nexsys.jpg