(NL)
Pers
Actueel
Detail

Inpandige badkamers: de mogelijkheid van een droombadkamer.

Drie van de vier personen wil graag daglicht in de badkamer.¹  Maar veel woningen in appartementcomplexen hebben een inpandige badkamer zonder ramen - dit is echter geen reden om in te boeten op de wellnessfactor. Integendeel, want met een paar intelligente handigheidjes is het ook mogelijk om in een badkamer zonder ramen een aangename sfeer te creëren. KALDEWEI geeft tips waarmee een inpandige badkamer een droombadkamer wordt.

1. Laat met een gelijkvloers douchevlak de ruimte groter ogen

Voor het creëren van een comfortabele sfeer in de badkamer is het belangrijk dat de ruimte optisch wordt vergroot. Dit effect kan met name met de inbouw van een gelijkvloers douchevlak worden bereikt. Want dankzij het vlakke design kan deze zonder overgang in de vloer worden geïntegreerd: het lijkt wel of hij ermee is versmolten. Door deze eenheid van vloer en douchevlak voelt de ruimte wezenlijk groter aan dan bij gangbare douches. Een volledig inklapbare douchewand zorgt voor extra bewegingsruimte.

2. Maak gebruik van lichte badkameroplossingen en indirecte lichtbronnen

Uit een actuele enquête van forsa in opdracht van KALDEWEI bleek dat duidelijk meer dan één op de twee personen (68 %) graag een lichte en vriendelijke ambiance in de badkamer wil.² In inpandige ruimtes creëren indirecte lichtbronnen de bijhorende wellnessaccenten en zorgen ze voor een fijne sfeer van de ruimte. Voor een bijzondere sfeer kunnen spectraal lichten of verlichte whirlsproeiers in het ligbad worden gebruikt. Verder bieden badkameroplossingen in klassiek wit of lichte crèmetinten zoals uit de Coordinated Colours Collection van KALDEWEI een voordeel. Hierdoor lijkt de ruimte lichter en vriendelijker
Extra tip: Met de inbouw van een melkglazen deur naar de aangrenzende ruimte kan de lichtinval van deze kamer worden benut. Dit creëert een lichtheid waarmee de badkamer meteen veel uitnodigender wordt.

3. Gebruik elegante objecten

Puristische badkameroplossingen met zachte contouren zorgen in ruimtes zonder ramen nog eens extra voor de nodige lichtheid. Een voorbeeld hiervan is de KALDEWEI wastafelschaal Miena, die in samenwerking met de designer Anke Salomon is ontstaan. De Miena-wastafelschalen kunnen vrij op een blad of console worden geplaatst, zijn in veel kleuren leverbaar en bieden veel mogelijkheden in het totale badkamerontwerp.

4. Kies het juiste materiaal

Veel mensen zijn bang dat in een inpandige badkamer er sneller schimmel kan ontstaan, omdat er geen raam is waarmee kan worden gelucht. De keus van geschikte materialen kan hierbij de oplossing betekenen. Zo geeft superieur geëmailleerd KALDEWEI staal dankzij zijn poriënvrije oppervlakken schimmel en aanverwanten geen kans om zich vast te zetten. Ook heeft een KALDEWEI douchevlak wezenlijk minder voegen dan bijvoorbeeld een betegeld douchegedeelte en biedt het hierdoor ook minder plekken waarop schimmel zich kan vestigen. Bovendien overtuigen KALDEWEI badkameroplossingen met hun snelle en eenvoudige reiniging - even vegen met een zachte doek en de badkamerinrichting glanst weer als op de eerste dag.
________________________________________________________________________________
¹GdW-branchebericht "Woningtrends 2030", 2013.
²Forsa in opdracht van KALDEWEI, 1.000 Duitsers vanaf 18 jaar, periode: 6 t/m 15 oktober 2017.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Alle afbeeldingen
zip  |  20 MB
Tekst
docx  |  1 MB
1.	Laat met een gelijkvloers douchevlak de ruimte groter ogen

1 MB

Douchevlak KALDEWEI Scona

Source: braendle-media  |  1. Laat met een gelijkvloers douchevlak de ruimte groter ogen

2.	Maak gebruik van lichte badkameroplossingen en indirecte lichtbronnen
> DIN A4
4 MB

Wastafel KALDEWEI Puro S

Source: © KALDEWEI  |  2. Maak gebruik van lichte badkameroplossingen en indirecte lichtbronnen

2.	Maak gebruik van lichte badkameroplossingen en indirecte lichtbronnen

4 MB

Ligbad KALDEWEI Puro met Vivo Turbo whirlsysteem en verlichte sproeiers

2. Maak gebruik van lichte badkameroplossingen en indirecte lichtbronnen

2.	Maak gebruik van lichte badkameroplossingen en indirecte lichtbronnen
< DIN A4
3 MB

Douchevlak KALDEWEI Scona, ligbad KALDEWEI Meisterstück Classic Duo, wastafel KALDEWEI Classic

Source: © KALDEWEI  |  2. Maak gebruik van lichte badkameroplossingen en indirecte lichtbronnen

[Translate to Niederländisch:] 3.	Filigrane Objekte einsetzen
> DIN A4
5 MB

Wastafel KALDEWEI Miena

Source: © KALDEWEI  |  [Translate to Niederländisch:] 3. Filigrane Objekte einsetzen

[Translate to Niederländisch:] 4.	Das richtige Material wählen

4 MB

Douchevlak KALDEWEI Superplan Plus

[Translate to Niederländisch:] 4. Das richtige Material wählen