(NL)
Pers
Actueel
Detail

Veilig monteren: het KALDEWEI inbouwsysteemframe ESR gelijkvloers

KALDEWEI zorgt met het nieuwe inbouwsysteemframe ESR gelijkvloers voor nog meer veiligheid in de badkamer. Dankzij een tweede afdichtvlak biedt dit montagesysteem voor gelijkvloerse geëmailleerde douchevlakken een betrouwbare afdichting gedurende de volledige gebruiksduur en daarmee een optimale bescherming tegen schade als gevolg van doorslaand vocht. Installateurs profiteren niet alleen van de hoge veiligheid, maar ook van de snelle montage van de ESR gelijkvloers. Het frame is in bijna 50 verschillende afmetingen voorgemonteerd en reeds uitgerust met een geluidsisolatieband en poothouders. Hiermee wordt bij de inbouw veel tijd bespaard. Met de nieuwe ESR gelijkvloers van KALDEWEI kunnen geëmailleerde douchevlakken eenvoudig en veilig worden geïnstalleerd.

Voorgemonteerde componenten en twee afdichtvlakken

Het stabiele aluminiumframe van de ESR gelijkvloers is geschikt voor douchevlakken met afmetingen van 75 x 80 centimeter tot 100 x 180 centimeter voorgemonteerd. De geluidsisolatieband en de poothouders zijn al aangebracht op het frame zodat de installatie door de vakman nog eenvoudiger en sneller kan verlopen. Er worden bekistingsplaten voor de estrikuitsparingen en vloerbevestigingen meegeleverd om het frame te fixeren. Bovendien is in de leveringsomvang een speciale uitvoering van de KALDEWEI afdichtset gelijkvloers inbegrepen. De afdichtband en de voorgevormde afdichthoeken worden direct in het frame gelijmd en geïntegreerd in de afdichting naar de bouwsubstantie aan de vloer en de wand. Een tweede afdichtvlak aan het frameprofiel zorgt ervoor dat er geen water onder het douchevlak terechtkomt. Tussen de beide afdichtvlakken, in het frameprofiel, bevindt zich de bewezen kruipwateraansluiting met terugstroomvermindering. Deze wordt aangesloten op het afvoergarnituur en voert binnendringend kruipwater veilig af.

Slim systeem voor flexibiliteit en een zinvolle afwisseling van de werkzaamheden

Variabiliteit voor vrijwel alle inbouwsituaties wordt geleverd door de horizontaal en verticaal verstelbare 3D Flex-poten. Dankzij een verlengingsset zijn opbouwhoogten tot wel 250 millimeter mogelijk. De SHK-professional kan met de meegeleverde inbussleutel de afstelling van de ESR gelijkvloers heel eenvoudig van bovenaf aan iedere 3D Flex-poot afzonderlijk uitvoeren. Na het afstellen van de ESR gelijkvloers kunnen de estrik- en tegelzetters met hun werk beginnen. Pas daarna plaatst de installateur het afvoergarnituur en het geëmailleerde douchevlak. Zo blijft het douchevlak het langst beschermd tegen vreemde invloeden door andere werkzaamheden.

Digitale tools voor ontwerp en montage

Op de KALDEWEI-website vinden SHK-professionals digitale services voor een nog eenvoudigere montage van de badkameroplossingen. Zo zorgen begrijpelijke montagevideo's over het inbouwsysteemframe ESR gelijkvloers en de afdichtset voor een snelle en veilige installatie. Bovendien zijn op www.kaldewei.nl de productconfigurator, een interactieve ontwerphulp en verdere nuttige aanbiedingen te vinden.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Alle afbeeldingen
zip  |  19 MB
Tekst
docx  |  2 MB
3_1_Kaldewei_ESR_gelijkvloers

9 MB

KALDEWEI zorgt met het nieuwe inbouwsysteemframe ESR gelijkvloers voor nog meer veiligheid in de badkamer. Dankzij een tweede afdichtvlak biedt dit montagesysteem voor gelijkvloerse geëmailleerde douchevlakken een betrouwbare afdichting gedurende de volledige gebruiksduur en daarmee een optimale bescherming tegen schade als gevolg van doorslaand vocht.

3_1_KALDEWEI_ESR_gelijkvloers

3_2_ESR_gelijkvloers

2 MB

Het stabiele aluminiumframe van de ESR gelijkvloers is geschikt voor douchevlakken met afmetingen van 75 x 80 centimeter tot 100 x 180 centimeter voorgemonteerd. De geluidsisolatieband en de poothouders zijn al aangebracht op het frame zodat de installatie door de vakman nog eenvoudiger en sneller kan verlopen.

3_2_ESR_gelijkvloers

3_3_ESR_gelijkvloers

8 MB

Bovendien is in de leveringsomvang een speciale uitvoering van de KALDEWEI afdichtset gelijkvloers inbegrepen. De afdichtband en de voorgevormde afdichthoeken worden direct in het frame gelijmd en geïntegreerd in de afdichting naar de bouwsubstantie aan de vloer en de wand. Een tweede afdichtvlak direct aan het frameprofiel zorgt ervoor dat er geen water onder het douchevlak terechtkomt.

3_3_ESR_gelijkvloers

3_4_ESR_gelijkvloers

3 MB

Variabiliteit voor vrijwel alle inbouwsituaties wordt geleverd door de horizontaal en verticaal verstelbare 3D Flex-poten. Dankzij een verlengingsset zijn opbouwhoogten tot wel 250 millimeter mogelijk. De SHK-professional kan met de meegeleverde inbussleutel de afstelling van de ESR gelijkvloers heel eenvoudig van bovenaf aan iedere 3D Flex-poot afzonderlijk uitvoeren.

3_4_ESR_gelijkvloers