(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI fotorapportage: eenvoudig en conform afdichten

De afdichtset gelijkvloers van KALDEWEI is een afdichtingssysteem voor de eenvoudige verbinding van gelijkvloerse douchevlakken met de oppervlakafdichting. De afdichtset bestaat uit de volgende onderdelen:
• afdichtband voor ligbad, 6,2 meter
• twee wandhoeken
• vier multifunctionele hoeken
• montagehandleiding

Stap 1

Voorbereiding van de ondergrond: maak de ondergrond grondig vrij van stof en vet zodat de afdichthoeken en het afdichtband zich later goed kunnen hechten. Bij voorkeur gebruikt u hiervoor een reinigingsmiddel met alcohol of ethanol.

Stap 2

Verwijder de beschermstrip van de eerste wandhoek, fixeer de hoek en druk hem stevig aan - waarbij u rekening houdt met de sterkte van de tegels. „Ik gebruik hiervoor graag een verfrolhouder zonder roller, zodat het materiaal stevig en duurzaam wordt vastgekleefd op het geëmailleerde oppervlak. U kunt eventueel ook een schone, zachte doek gebruiken. Dit heeft het voordeel dat er bij het wrijven warmte wordt ontwikkeld waardoor de afdichtstrook beter hecht“, aldus de tip van Martin Schäpermeier. Dit doet u met alle vier afdichthoeken.

Stap 3

Na de fixering van de afdichthoeken wordt de afdichtband op maat gesneden. Hierbij is het belangrijk dat de afdichtband en de afdichthoeken elkaar ongeveer vijf centimeter overlappen.

Stap 4

Plaats de op maat gesneden afdichtband op alle zijden en kleef het stevig vast op de douche. Vervolgens worden het montageframe en de afvoer veilig gepositioneerd, het douchevlak wordt in het frame geplaatst en de afvoer wordt gemonteerd.

Stap 5

Breng voor de afsluiting eerst een brede strook afdichtlijm aan onder de afdichtbanden op de estrik en de wanden. Druk hierop de afdichthoeken en de afdichtstroken aan. Vervolgens worden de afdichthoeken en de afdichtstroken met behulp van de afdichtlijm of een afdichtkit met elkaar verbonden. „Let in het bijzonder op deze naden“, raadt Martin Schäpermeier aan.

Stap 6

Als alle afdichtbanden en -hoeken stevig met elkaar zijn verbonden, volgt de veilige integratie van het KALDEWEI afdichtsysteem in de rest van de badkamerafdichting. Hiervoor worden de wand en de vloer tot en met de rand van het geëmailleerde douchevlak, dus ook over de banden, heel eenvoudig met de afdichting afgewerkt. Zo zijn het douchevlak, de wand en de vloer betrouwbaar afgedicht. Na de definitieve betegeling door een tegelzetter moeten nu alleen nog de onderhoudsvoegen rondom de geëmailleerde douche worden aangebracht – klaar.


Alle KALDEWEI systemen zijn voorzien van gedetailleerde montage- en installatie-aanwijzingen of deze zijn online snel te vinden. Als extra service voor de sanitarprofessional biedt KALDEWEI op zijn website veel downloadbare montagevideo’s aan. Deze video's zijn eenvoudig te begrijpen en garanderen een eenvoudige, snelle en veilige installatie in slechts enkele stappen.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Alle afbeeldingen
zip  |  30 MB
Tekst
docx  |  5 MB
< DIN A4
5 MB
< DIN A4
4 MB

Stap 1

Source: © KALDEWEI/Christian Blanke Fotografie  |  Stap 1

< DIN A4
4 MB

Stap 2

Source: © KALDEWEI/Christian Blanke Fotografie  |  Stap 2

< DIN A4
4 MB

Stap 3

Source: © KALDEWEI/Christian Blanke Fotografie  |  Stap 3

< DIN A4
4 MB

Stap 3

Source: © KALDEWEI/Christian Blanke Fotografie  |  Stap 3

< DIN A4
1 MB

Stap 4

Source: © KALDEWEI/Christian Blanke Fotografie  |  Stap 4

< DIN A4
4 MB

Stap 5

Source: © KALDEWEI/Christian Blanke Fotografie  |  Stap 5

DIN A4
3 MB

Stap 6

Source: © KALDEWEI  |  Stap 6