(NL)
Pers
Actueel
Detail

Miena: elegante wastafelschalen van KALDEWEI

Ahlen, maart 2017. – KALDEWEI presenteert met de nieuwe Miena wastafels uit superieur geëmailleerd staal wederom een highlight voor de moderne badkamervormgeving. De enkelwandige wastafels combineren de hoogste puristische designeisen met een bijna zachte elegantie. De door Anke Salomon ontworpen wastafelschaal Miena is verkrijgbaar in een ronde en vierkante uitvoering, elk in twee afmetingen. Compleet nieuw is het uitgebreide kleurenpalet: naast de klassieke sanitairkleuren kan ook worden gekozen voor de exclusieve schakeringen van de Coordinated Colours Collection. Voor de fabricage van de productlijn Miena heeft KALDEWEI wederom de grenzen van de productiemogelijkheden weten te overschrijden en wordt het succesverhaal van toonaangevende badkamerinnovaties voortgezet. 

 

Met de Miena wastafels heeft KALDEWEI waarlijke design iconen gecreëerd, die zelfs aan de hoogste eisen op het gebied van esthetiek en individualiteit kunnen voldoen. De zachte contouren geven de Miena wastafels een buitengewone lichtheid. Door de bijzondere eigenschappen van het geëmailleerd staal wordt de indruk van pure schoonheid nog versterkt. De nieuwe wastafels kunnen vrij op een blad of console worden geplaatst en hoeven zich niet te schikken naar de standaardmaten van een badkamermeubel. Dankzij de geëmailleerde afvoerkap, kenmerkend voor veel productseries van KALDEWEI, zijn er tal van combinatiemogelijkheden mogelijk van de Miena wastafel met de ligbaden en douchevlakken uit het KALDEWEI portfolio – volledig in de geest van de „Perfect Match“. 

Het kleurenpalet is door KALDEWEI uitgebreid met tal van nieuwe kleuren. De Miena modellen zijn verkrijgbaar in de klassieke sanitairkleuren en in de elegante tinten van de Coordinated Colours Collection van KALDEWEI – voor nog meer individualiteit bij het ontwerpen van de badkamer.

 

Wat was er zo speciaal aan het ontwerpen van de wastafels Miena?

Ontwerpster Anke Salomon over de designstory van de Miena wastafel: „Wastafels zijn zeer opvallend. Ze worden rechtstreeks op meubelstukken geplaatst. Daarom is het van essentieel belang dat de schalen een bijzondere en emotionele esthetiek bezitten. Tegelijkertijd mogen ze niet te polariserend zijn zodat ze met andere badkamerproducten kunnen worden gecombineerd en ze creatieve speelruimte kunnen bieden aan de meest verschillende architectonische designs. Het bijzondere aan de Miena wastafels is het contrast tussen zwaarte en elegantie. Dit contrast is dermate sterk dat het belangrijk was om de formele vormgeving af te zwakken om een harmonieus en liefdevol product te ontwikkelen. Het design is gebaseerd op heldere, tijdloze basisgeometrieën, die echter op schijnbaar natuurlijke wijze eenvoudig uit de pure geometrie lijken te zijn vervaardigd. Rustig en toch bijzonder.“

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
doc  |  987 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  23 MB
5_1_Kaldewei_Miena
DIN A4
759 KB

KALDEWEI presenteert met de nieuwe Miena wastafels uit superieur geëmailleerd staal wederom een highlight voor de moderne badkamervormgeving. De enkelwandige wastafels combineren de hoogste puristische designeisen met een bijna zachte elegantie.

Source: © KALDEWEI  |  5_1_KALDEWEI_Miena

5_2_Kaldewei_Miena
DIN A4
866 KB

Compleet nieuw is het uitgebreide kleurenpalet: naast de klassieke sanitairkleuren kan ook worden gekozen voor de exclusieve schakeringen van de Coordinated Colours Collection.

Source: © KALDEWEI  |  5_2_KALDEWEI_Miena

5_3_Kaldewei_Miena
DIN A4
871 KB

De nieuwe wastafels kunnen vrij op een blad of console worden geplaatst en hoeven zich niet te schikken naar de standaardmaten van een badkamermeubel. Dankzij de geëmailleerde afvoerkap, kenmerkend voor veel productseries van KALDEWEI, zijn er tal van combinatiemogelijkheden mogelijk van de Miena wastafel met de ligbaden en douchevlakken uit het KALDEWEI portfolio – volledig in de geest van de „Perfect Match“.

Source: © KALDEWEI  |  5_3_KALDEWEI_Miena

5_4_Kaldewei_Miena
DIN A4
807 KB
5_5_Kaldewei_Miena
DIN A4
570 KB
5_6_Kaldewei_Miena
DIN A4
650 KB
5_7_Kaldewei_Miena_Conoflat
DIN A4
1 MB

Anke Salomon: “Het bijzondere aan de Miena wastafels is het contrast tussen zwaarte en elegantie. Dit contrast is dermate sterk dat het belangrijk was om de formele vormgeving af te zwakken om een harmonieus en liefdevol product te ontwikkelen. Het design is gebaseerd op heldere, tijdloze basisgeometrieën, die echter op schijnbaar natuurlijke wijze eenvoudig uit de pure geometrie lijken te zijn vervaardigd. Rustig en toch bijzonder.”

Source: © KALDEWEI  |  5_7_KALDEWEI_Miena_Conoflat

5_8_Kaldewei_Miena_Oyster_Grey
DIN A4
1 MB

Anke Salomon: “Wastafels zijn zeer opvallend. Ze worden rechtstreeks op meubelstukken geplaatst. Daarom is het van essentieel belang dat de schalen een bijzondere en emotionele esthetiek bezitten. Tegelijkertijd mogen ze niet te polariserend zijn zodat ze met andere badkamerproducten kunnen worden gecombineerd en ze creatieve speelruimte kunnen bieden aan de meest verschillende architectonische designs.”

Source: © KALDEWEI  |  5_8_KALDEWEI_Miena_Oyster_Grey