(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI ondersteunt architecten en designers met BIM-gegevens

Ahlen, januari 2017. BIM wordt de standaard van de toekomst voor de voorbereiding, coördinatie en kostenbeheersing van bouwprojecten. Wereldwijd zijn internationale experts, instanties en ministeries hiervan overtuigd. Daarom is de premiumfabrikant KALDEWEI als één van de eerste sanitairfabrikanten ingehaakt op deze ontwikkeling en ondersteunt het architecten en designers met digitale gegevens voor de belangrijkste softwaretoepassingen. Vanaf 27 november 2016 kunnen de BIM-gegevens van KALDEWEI op de nieuwe website worden gedownload via www.kaldewei.com/service/architects-planners/2d-3d-and-bim-files.

Het gebruik van BIM (Building Information Modeling) maakt een projectoverstijgende, computergestuurde planning mogelijk, die alle partijen in een bouwproject met elkaar verbindt. De wederzijdse informatiestroom zorgt voor een grotere zekerheid in de planning en meer kostenefficiëntie, aangezien er vroegtijdig rekening gehouden kan worden gehouden met de wisselwerking tussen architectuur, gebouwentechniek en eventuele proceswijzigingen. Aan de basis van BIM ligt een digitaal 3D-model met alle relevante project- en productspecifieke gegevens, aangevuld met extra informatie zoals kosten en afspraken, waarvan alle partijen gezamenlijk gebruikmaken.

KALDEWEI stimuleert deze innovatieve technologie op actieve wijze en benadrukt wederom haar nauwe samenwerking met designers en architecten. De KALDEWEI-gegevens zijn voor de belangrijkste BIM-softwareoplossingen beschikbaar in alle gangbare formaten: rfa (Revit) en gsm (ArchiCAD) evenals 3D-gegevens in de formaten 3ds en max (3ds Max), skp (Sketchup), vwx (Vectorworks), dxf (Autodesk) en alto (Atlantis). Het basisproduct is altijd gemodelleerd met de verplichte zichtbare delen zoals afvoer en overloop. Zo kunnen de gegevens voor architecten in de dagelijkse planningspraktijk nog eenvoudiger worden gehandhaafd.

De bouwsector wordt steeds digitaler

BIM wint internationaal aan betekenis. In landen als Groot-Brittannië, Noorwegen, de VS en Nederland is het gebruik van BIM reeds wijdverbreid en is het deels ook voorgeschreven bij openbare aanbestedingen. Experts zijn ervan overtuigd dat deze planningsmethode al in de komende drie jaar ook in de DACH-landen opgang zal maken. De holistische aanpak van BIM wordt tegen de achtergrond van het Green Building-concept en de groeiende eisen op het gebied van duurzaamheid steeds belangrijker, aangezien de methode relevante informatie in de totale levenscyclus van een gebouw beschikbaar maakt.

KALDEWEI: de ideale partner voor de projectbranche

KALDEWEI is een betrouwbare partner voor woning- en hotelbouwprojecten waarbij hoge eisen worden gesteld aan ontwerp en kwaliteit: de producten van de premiumfabrikant overtuigen door hun exclusief design, dat ook na tal van jaren niets aan tijdloze elegantie inboet, en door de uitstekende materiaaleigenschappen van geëmailleerd staal van KALDEWEI. Zo biedt het merk KALDEWEI opdrachtgevers en investeerders esthetische en veilige productoplossingen met een 30-jarige kwaliteitsgarantie.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

 

 

 

KALDEWEI_PR_BIM_NL.doc
doc  |  749 KB
All_Images_BIM.zip
zip  |  6 MB

2 MB

Van de planning tot de projectafronding: Als één van de eerste sanitairfabrikanten stelt KALDEWEI vanaf 27 november 2016 BIM-gegevens ter beschikking in de gangbare formaten voor alle relevante ligbaden, douches en wastafels. Aan de basis van BIM ligt een digitaal 3D-model met alle relevante project- en productspecifieke gegevens, aangevuld met extra informatie zoals kosten en afspraken, waarvan alle deelnemers gezamenlijk gebruikmaken.

Source: braendle-media  |  1_KALDEWEI_Architekten-Planer_BIM-Dateien_rgb.jpg

< DIN A4
337 KB