(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI schrijft geschiedenis: de evolutie van de douche

De steeds zwaardere eisen waaraan badkamers moeten voldoen en de veranderende manier waarop badkamers worden gebruikt, komen steeds weer terug in de vormgeving van nieuwe producten en innovatieve oplossingen. Esthetiek, comfort en functionaliteit gaan hand in hand met architectonische trends. Met name in het douchesegment hebben de afgelopen decennia een indrukwekkende evolutie laten zien. Met dynamiek en stijlgevoel gaf KALDEWEI deze ontwikkeling mede vorm: van de diepe douchebak tot gelijkvloerse geëmailleerde douchevlakken met geïntegreerde muurafvoer.

In 1956 produceerde KALDEWEI naast baden voor het eerst douchebakken uit geëmailleerd staal met een diepte van 28 cm. Aanvankelijk hadden de douches, die in die tijd met recht de naam “bak” droegen, een puur functioneel karakter. Zo waren er nog tot in de jaren 80 slechts vier verschillende afmetingen in twee verschillende diepten van 28 cm en 15 cm verkrijgbaar. De Sanidusch van KALDEWEI ontwikkelde zich al snel tot een echte klassieker onder de douchebakken. De volgende fase in de evolutie van de douche was de Duschplan van KALDEWEI, waarvan de diepte nog maar 6,5 cm bedroeg.

Meer bewegingsvrijheid: steeds grotere en vlakkere douchevlakken
De eisen die mensen stelden aan comfort en design in de badkamer bleven groeien. KALDEWEI breidde zijn aanbod uit met meer groottes, om aan de wens van meer bewegingsvrijheid te kunnen voldoen. Een trend die tot op de dag van vandaag wordt doorgezet. Zo biedt KALDEWEI zijn successerie Conoflat aan in 33 afmetingen – tot een XXL-formaat van 100 x 180 cm. Naast de continue uitbreiding in formaten biedt de onderneming steeds meer verschillende vormen aan waarmee meer flexibiliteit in badkamerdesign mogelijk wordt. Vanwege de steeds vlakkere douches werd ook de afvoerdiameter aangepast van 52 mm naar 90 mm, zodat het douchewater gegarandeerd kan worden afgevoerd. De Superplan was in 1994 de eerste KALDEWEI douche die met een diepte van slechts 2,5 cm absoluut bodemvlak kon worden ingebouwd. De Superplan is een nieuwe fase in de evolutie naar het geëmailleerde douchevlak.

Conoflat: het eerste geëmailleerde douchevlak van KALDEWEI zonder binnencontour.
In 2009 kwam KALDEWEI presenteerde de Conoflat, het eerste absoluut gelijkvloerse douchevlak zonder binnencontour. Deze mijlpaal in badkamerdesign ontving vele gerenommeerde designprijzen, waaronder de „interior innovation award – Best of Best“. Samen met de Conoflat presenteerde KALDEWEI ook voor het eerst de kleuren van de Coordinated Colours Collection. Hiermee kon het geëmailleerde douchevlak harmonisch worden afgestemd op de actuele vloer- en materiaaltrends.

Xetis: het eerste douchevlak van KALDEWEI met geïntegreerde muurafvoer
De Xetis van KALDEWEI markeert in 2012 een hoogtepunt in de evolutie van de douche. Het is het eerste geëmailleerde douchevlak ter wereld met geïntegreerde muurafvoer en maakt door het minimalistische design nieuwe designmogelijkheden mogelijk voor de moderne douchezone. Met de introductie van het douchevlak Scona twee jaar later komt KALDEWEI tegemoet aan de groeiende vraag naar gelijkvloerse douchevlakken voor alle doelgroepen en ieder budget, en bewijst het wederom zijn rol als leidende innovator.

Op dit moment biedt KALDEWEI meer dan 50.000 modellen en variaties aan voor de vormgeving van gelijkvloerse doucheruimtes. Stabiele afvoerkappen uit geëmailleerd staal, bijpassende montage- en afwateringssystemen evenals nieuwe slipremmende en onderhoudsarme oppervlakbehandelingen zijn verdere ontwikkelingen in de succesvolle geschiedenis van de douches uit geëmailleerd KALDEWEI staal.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
doc  |  976 KB
Alle afbeeldingen
zip  |  20 MB
1_Kaldewei_Sanidusch

911 KB

De Sanidusch douchebak van KALDEWEI is met zijn moderne, heldere vormgeving en diepten van 14 en 25 cm een echte klassieker onder de douchebakken.

1_KALDEWEI_Sanidusch

2_Kaldewei_Duschplan

1,003 KB

Van meet af aan heeft KALDEWEI zijn douches naadloos uit een stuk staal gefabriceerd. Met een diepte van 6,5 cm is de Duschplan een verdere stap in de evolutie van de douche.

2_KALDEWEI_Duschplan

3_Kaldewei_Superplan
DIN A4
1 MB

Met een diepte van 2,5 cm staat de KALDEWEI Superplan Plus voor de volgende fase in de evolutie naar het geëmailleerde douchevlak.

Source: © KALDEWEI  |  3_KALDEWEI_Superplan

4_Kaldewei_Superplan
DIN A4
3 MB

De evolutie van de douche is niet alleen terug te zien in de vormgeving van de producten, maar ook in hun betekenis: van de douchebak tot het geëmailleerde douchevlak.

Source: © KALDEWEI  |  4_KALDEWEI_Superplan

5_Kaldewei_Conoflat
DIN A4
913 KB

In 2009 presenteert KALDEWEI het eerste volledig gelijkvloerse douchevlak zonder binnencontour: de Conoflat.

Source: © KALDEWEI  |  5_KALDEWEI_Conoflat

6_Kaldewei_Conoflat

2 MB

De geëmailleerde douchevlakken van KALDEWEI bieden vele gebruiksmogelijkheden: van het moderne privéhuishouden en hotels tot ziekenhuizen en zorginstellingen. Het voegenvrije oppervlak heeft een lange levensduur, is hygiënisch en valt op doordat het eenvoudig te reinigen is.

Source: braendle-media  |  6_KALDEWEI_Conoflat

7_Kaldewei_Xetis

362 KB

Het douchevlak Xetis is één van de hoogtepunten in de evolutie van de douche.

7_KALDEWEI_Xetis

8_Kaldewei_Xetis
> DIN A4
1,009 KB

Dankzij het voegenvrije douchevlak met geïntegreerde muurafvoer en de exclusieve kleuren van de Coordinated Colours Collection wordt de systeemoplossing - bestaande uit douchevlak, installatieframe, afvoer- en afdichtingssysteem - een esthetisch hoogtepunt in de badkamer.

Source: © KALDEWEI  |  8_KALDEWEI_Xetis

9_Kaldewei_Scona
DIN A4
331 KB

De KALDEWEI Scona overtuigt met modern design, fantastische materiaalkwaliteit en een uiterst aantrekkelijke prijs-prestatieverhouding.

Source: © KALDEWEI  |  9_KALDEWEI_Scona

10_Kaldewei_Scona
< DIN A4
3 MB

Gelijkvloerse douches behoren al lang tot de standaard in de badkamer. Ze zorgen voor meer comfort, overtuigen door een moderne esthetiek en zijn - geheel in de zin van het Universal Design - ook geschikt voor mensen met beperkte bewegingsmogelijkheden.

Source: © KALDEWEI  |  10_KALDEWEI_Scona