(NL)
Pers
Actueel
Detail

Kleine badkamers worden royale badkamers

Ahlen, juni 2016. – De gemiddelde badkamer in Duitse huishoudens heeft maar nauwelijks een grootte van acht m2, aldus de Vereinigung Deutsche Sanitärwirtschaft e.V. Sommige stadsbewoners moeten het zelfs met nog minder doen. Hoe eenvoudig het is om zelfs kleine badkamers in comfortabele wellness-oases om te toveren, laat premiumfabrikant KALDEWEI met drie clevere oplossingsconcepten zien. Combineren, optimaliseren, prioriteren – de badruimten laten zich volledig naar eigen smaak individueel inrichten en zo perfect op de eigen behoeften afstemmen.

1. Combineren: wanneer ik niets wil missen
Veel mensen denken dat ze bij een kleine badkamer slechts de keus hebben tussen twee dingen: of een ligbad, of een douche. Terwijl door een slimme planning en met behulp van flexibele douchevlak-, ligbad- en wastafelmodellen gewoon alles mogelijk is. 

Het tweezijdig beklede ligbad Meisterstück Centro Duo van KALDEWEI spaart dankzij zijn afgeronde hoek flink wat ruimte en is als linker- of rechteruitvoeringsvariant flexibel inzetbaar. De bijpassende onderbouwwastafel Centro beschikt over een comfortabel, doorlopend plateau dat het design van de KALDEWEI-wastafel op harmonieuze wijze accentueert. Door de vrije ruimte onder de wastafel oogt het vloeroppervlak van de kleine badkamer bovendien een stuk groter. Dat effect wordt nog versterkt door het gelijkvloerse douchevlak Superplan met zijn vloeiende overgang naar de badkamervloer. Een bijkomend voordeel: de Superplan past zich dankzij zijn variabele afmetingen perfect aan iedere ruimtesituatie aan. 

Zachte, vloeiende contouren en warme, natuurlijke kleuren geven de badkamer een schitterende look – een sfeer om te ontspannen is dubbel en dwars gegarandeerd. Daaraan draagt ook het hoogwaardige materiaal, speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal, waaruit douchevlak, ligbad en wastafel zijn vervaardigd een belangrijk steentje bij.

2. Optimaliseren: wanneer ik meer ruimte nodig heb
Bij deze ruimteoplossing, die veel ruimte bespaart, is met het ligbad Puro Star baden én douchen mogelijk. Dankzij de combinatie van twee functies in één product ontstaat meer bewegingsoppervlakte en blijft er voldoende ruimte over voor een comfortabele wastafel en toilet. 

De ruimte wordt gecompleteerd door de bijpassende wastafel Puro van speciaal geëmailleerd KALDEWEI-staal. Dankzij het klassieke design en de functioneel ingerichte binnenruimten van ligbad en wastafels ontstaat een comfortabel toevluchtsoord in een bijzonder elegante ambiance.

 3. Prioriteren: wanneer douchen voor mij heel belangrijk is

Doucheliefhebbers moeten hun voorkeur in de badkamer alle ruimte geven. Hier zijn gelijkvloerse, geëmailleerde douchevlakken, zoals de Conoflat de juiste keuze, want hun royale formaten bieden bijzonder veel bewegingsruimte voor een comfortabele douchebelevenis. 

Het extreem vlakke en sobere design van het douchevlak opent de met licht doorstroomde ruimte ook optisch. Een op de strakke vormentaal van het douchevlak afgestemde dubbele wastafel Cono – eveneens met rechthoekig, geëmailleerd afvoerdeksel – biedt voldoende plaats voor twee wasplaatsen en zorgt voor een holistische, moderne, elegante esthetiek. De schuifdeur garandeert bij deze oplossing extra bewegingsruimte in de badkamer.

Kleine badkameradviseur met grote impact: zo richt u uw droombadkamer in

 1. Vooraf een badkamerwensenlijstje opstellen
  Voordat u gaat inrichten, moet één ding duidelijk zijn: heb ik een ligbad nodig, of wil ik liever een douche? Of wil ik ze toch allebei hebben? En hoeveel wasplaatsen moeten het worden? 
 2. Ruimte efficiënt benutten via individuele oplossingen
  Met ligbaden of douchevlakken die op de juiste plaatsen ruimte besparen, kan de beschikbare ruimte optimaal benut worden. Zoek daarom vooral naar flexibele oplossingen die zich pasklaar in de ruimte laten integreren. Ook is het verstandig om hoeken te benutten – bijvoorbeeld voor rekken, kasten of een douche. En levert een schuifdeur wellicht extra ruimte op?
 3. De ruimte optisch vergroten
  Een gelijkvloers douchevlak schept meer bewegingsvrijheid in de badruimte. Bovendien valt aan te raden om decente kleuren, zoals de Coordinated Colours van KALDEWEI, te gebruiken – deze hebben weinig contrast en kunnen passend bij de rest van de badkamervloer worden gekozen. Dat werkt uitstekend bij kleine badkamers, omdat de ruimte daardoor optisch wordt vergroot. 
 4. Kleuren behoedzaam toepassen
  Contrastrijke kleurencombinaties, zoals zwart en wit, zorgen voor een fantastische accentuering in de badkamer. Hier wordt behalve veel daglicht ook een afgestemd verlichtingsconcept aanbevolen. Maar pas op: al te krachtige of donkere kleuren kunnen de badkamer al snel optisch versmallen. 
 5. Kiezen voor een hoogwaardige look
  En aangenaam ruimtelijk gevoel is ook in kleine badkamers mogelijk. Glanzende oppervlakken van special geëmailleerd staal verlenen de ruimte bijvoorbeeld een voorname uitstraling en een royale look.

 

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

Tekst
docx  |  2 MB
All Images
zip  |  7 MB
1_0_Kaldewei_Combineren
DIN A4
3 MB

1. Combineren: wanneer ik niets wil missen

Source: © KALDEWEI  |  1_0_KALDEWEI_Combineren

1_1_Kaldewei_Centro
DIN A4
4 MB

Afgebeelde producten: ligbad Meisterstück Centro Duo, wastafel Centro en douchevlak Superplan

Source: © KALDEWEI  |  1_1_KALDEWEI_Centro

1_2_Kaldewei_Centro
DIN A4
3 MB
1_3_Kaldewei_Meisterstueck_Centro_Duo
DIN A4
3 MB
1_4_Kaldewei_Superplan
DIN A4
3 MB
3_3_Kaldewei_Conoflat
DIN A4
3 MB
< DIN A4
1 MB

2. Optimaliseren: wanneer ik meer ruimte nodig heb

Source: © KALDEWEI  |  2_0_KALDEWEI_Optimieren.jpg

> DIN A4
2 MB

Afgebeelde producten: ligbad Puro Star, wastafel Puro

Source: © KALDEWEI  |  2_1_KALDEWEI_Puro.jpg

> DIN A4
2 MB
< DIN A4
2 MB
3_0_Kaldewei_Prioriteren
DIN A4
3 MB

3. Prioriteren: wanneer douchen voor mij heel belangrijk is

Source: © KALDEWEI  |  3_0_KALDEWEI_Prioriteren

3_1_Kaldewei_Cono
DIN A4
3 MB

Afgebeelde producten: douchevlak Conoflat en dubbele wastafel Cono

Source: © KALDEWEI  |  3_1_KALDEWEI_Cono

3_2_Kaldewei_Cono
DIN A4
3 MB