(NL)
Pers
Actueel
Detail

Enscenering of integratie – waarom niet allebei?

Ahlen, maart 2016. – Veel klanten willen tegenwoordig een ligbad met een geheel eigen karakter, dat zich desondanks harmonieus in de overige badkamerinrichting laat integreren. De KALDEWEI Incava, vervaardigd van kostbaar, speciaal geëmailleerd staal, is een ligbad dat uitstekend geschikt is voor klassieke inbouw, maar met zijn hoge rand en de royaal bemeten hoekradii geheel eigen accenten legt. De KALDEWEI Incava bevestigt dat buitengewoon design in de badkamer niet veel ruimte vergt, want hij is - in tegenstelling tot de vrijstaande ligbaden - ook voor de inrichting van badkamers met een middelgrote plattegrond geschikt.

Het ligbad Incava is in samenwerking met de designster Anke Salomon ontwikkeld en kenmerkt zich door een bijzonder natuurlijke vormentaal: De organisch vloeiende binnenruimte met twee rugschuiningen verleent het bad een harmonische, ingetogen uitstraling. De liefde voor het detail uit zich in de vormgeving van het vlak ingelegde afvoerdeksel en de overloop, die beide eveneens in kostbaar, speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal zijn uitgevoerd en decent aansluiten bij het ligbaddesign. Een fraai contrast hiermee vormt de markante rand, die met een hoogte van 50 mm het bad omsluit en als een schilderij omlijst. Met zijn royale hoekradii is de Incava ideaal geschikt voor installatie op een tegelspiegel of een houten ondergrond. Op deze wijze wordt het buitengewoon fraaie design van het bad meesterlijk geënsceneerd. Met de Meisterstück Incava biedt KALDEWEI bovendien een vrijstaand ligbadmodel dat met name in ruim gedimensioneerde badruimten ideaal tot zijn recht komt. De conische contour van de volledig geëmailleerde bekleding staat in een elegant contrast met de voor de productlijn karakteristieke, vloeiend vormgegeven binnenruimte en maakt het ligbad tot een onvergelijkelijk designobject voor de badkamer.

KALDEWEI Silenio by Anke Salomon
In samenwerking met Anke Salomon is ook de KALDEWEI productfamilie Silenio ontstaan. De vormgeving van het ligbad wordt eveneens door zachte radii en een natuurlijke vormentaal bepaald. Anders dan de Incava kenmerkt de Silenio zich echter door bijzonder spitse radii en een lage kuiprand, waardoor een vlak op de tegelspiegel aansluitende inbouw mogelijk is. KALDEWEI biedt bijpassende, op het design van het ligbad Silenio afgestemde wastafels uit dezelfde serie aan. Silenio wastafels en Silenio ligbad versmelten zo tot een perfecte, intrinsieke eenheid.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

KALDEWEI PR Incava Silenio NL
doc  |  6 MB
7 KALDEWEI Incava Silenio Inszenierung oder Integration
zip  |  17 MB
DIN A4
3 MB

De organisch vloeiende binnenruimte en de twee zacht glooiende rugschuiningen verlenen het bad zijn harmonische uitstraling, die gevoel van veiligheid en geborgenheid oproept. Het geëmailleerde afvoerdeksel en de decente overloopknop ronden de zachte basiscontour van het bad volmaakt af.

Source: © KALDEWEI  |  1_KALDEWEI_Incava.jpg

< DIN A4
2 MB

Een prikkelend contrast met de natuurlijke vormentaal van de Incava vormt zijn markante kuiprand. Meesterlijk geënsceneerd wordt deze bij installatie op een houten ondergrond of een tegelspiegel.

Source: © KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_Incava.jpg

< DIN A4
3 MB

Met de productfamilie KALDEWEI Sileno laten ligbad en wastafel zich bijzonder fraai en harmonieus combineren. Het design overtuigt door de bijzonder zachte lijnvoering. Karakteristiek voor het Silenio ligbad zijn de vlakke badrand en de bijzonder spitse hoekradii.

Source: © KALDEWEI  |  3_KALDEWEI_Silenio.jpg

< DIN A4
3 MB

Het natuurlijke design van het ligbad Silenio keert terug in de bijpassende Silenio wastafels. De van beide kanten gelijkmatig naar binnen lopende contouren vormen een spannend contrast met de steil omlaag achterpartij van de wastafel en het royaal bemeten aflegvlak.

Source: © KALDEWEI  |  4_KALDEWEI_Silenio.jpg