(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI Meisterstücke: Inspiration und Individualität

Ahlen, oktober 2014. – De moderne badkamerarchitectuur maakt maar wat graag een einde aan conventionele ruimteconcepten en klassieke vormgevingspatronen. Architecten en vakplanners hechten tegenwoordig grote waarde aan individualiteit en exclusiviteit. De vrijstaande ligbaden „KALDEWEI Meisterstücke“ met loodrecht aflopende bekleding inspireren tot nieuwe ideeën en bieden alle ruimte voor creativiteit. Zij openen de weg naar badkamerconcepten die het eigenlijke doel – een ontspanning biedend ligbad – ook optisch in de focus plaatsen en tegelijk de zintuigen strelen: door het design, door het materiaal en door de sfeer.
 
De KALDEWEI „Meisterstücke“ staan voor een nieuwe generatie vrijstaande ligbaden van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal. Loodrecht omlaag lopende bekledingen met een naadloos oppervlak en een tot in het kleinste detail reikende homogeniteit maken de „Meisterstücke“ van KALDEWEI stuk voor stuk tot unieke objecten van de moderne badcultuur. Drie verschillende kuipvormen – rechthoekig, ovaal of met verbrede badrand aan één van beide zijden –openen met hun geheel eigen designtaal de weg naar nieuwe creatieve mogelijkheden voor individuele inrichtingsvormen. Afhankelijk van het gekozen model en het ruimtelijk concept laten zij zich harmonieus in de badkamerarchitectuur integreren en vormen bij solitaire opstelling een markant en luxueus middelpunt van de badruimte.

Gerenommeerde designprijzen voor uitzonderlijke vormgeving
Het wegwijzende designconcept van de KALDEWEI „Meisterstücke“ wist ook de jury's van een indrukwekkende reeks designawards te overtuigen: Het „Meisterstück“ Centro Duo Oval werd reeds vóór de officiële marktintroductie met de „Interior Innovation Award – Best of Best 2014“ bekroond en ontving bovendien de „German Design Award 2015“, de „Iconic Award 2014 – Best of Best“ en de „Focus Open 2014“ in zilver. Met meer dan 100 gerenommeerde designawards behoort KALDEWEI tot 's werelds meest gedecoreerde badfabrikanten.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

KALDEWEI PR Meisterstuecke free-standing baths NL
doc  |  2 MB
KALDEWEI Meisterstuecke Inspiration und Individualitaet
zip  |  7 MB
< DIN A4
4 MB

Het “Meisterstück” Centro Duo Oval vormt met zijn vormvolmaakte elegantie en zijn ovale grondvorm een spannend contrast met de architectuur. Het vrijstaande ligbad wordt zo een solitair object en luxueus middelpunt van de badruimte.

Source: © KALDEWEI  |  1_KALDEWEI_Meisterstueck_Centro_Duo_Oval-rgb.jpg

< DIN A4
3 MB

Het “Meisterstück” Conoduo wordt gekenmerkt door een rechtlijnige, geometrische buitencontour en overtuigt door zijn strakke puristische uitstraling: Juist in een tot de essentie gereduceerde badarchitectuur ontplooit dit geheel vrijstaand in de ruimte opgestelde ligbad zijn volle werking. In combinatie met een gelijkvloers douchevlak en dankzij de bijzondere eigenschappen van het speciaal geëmailleerde KALDEWEI staal is het „Meisterstück“ Conoduo ook bij uitstek geschikt voor de luxebadkamers van internationale hotels.

Source: © KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_Meisterstueck_Conoduo_rgb.jpg

< DIN A4
3 MB

Het „Meisterstück“ Asymmetric Duo paart exclusief design aan uitzonderlijk comfort en zorgt zo voor badplezier op het allerhoogste niveau. De strakke vormgeving van de asymmetrische, aan één zijde verbrede badrand vormt een fraai contrast met de ergonomisch-vloeiende binnencontour van het bad. Deze elementen laten zich perfect doorvertalen naar de overige badkamerinrichting waardoor het bad harmonieus in de ruimte wordt opgenomen. Een volstrekt unieke wellness-beleving bieden de KALDEWEI „Meisterstücke“ in combinatie met het innovatieve bad-audio-systeem Sound Wave: Het bad fungeert hier als resonantielichaam, waardoor men zich letterlijk in de eigen lievelingsmuziek kan laten wegglijden – die is met KALDEWEI Sound Wave namelijk niet alleen hoorbaar, maar via het water ook heel subtiel voelbaar.

Source: © KALDEWEI  |  3_KALDEWEI_Meisterstueck_Asymmetric_Duo_rgb.jpg