(NL)
Pers
Actueel
Detail

German Design Award 2016 voor KALDEWEI wastafels

Ahlen, oktober 2015. – Voor zijn nieuwe wastafelsegment ontving premiumfabrikant KALDEWEI nu de gerenommeerde German Design Award 2016: De Raad voor Vormgeving bekroonde maar liefst drie van de KALDEWEI wastafelseries tegelijk met de onderscheiding „Special Mention“. De wastafels Puro, Cono en Centro van kostbaar, speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal overtuigden de internationale jury door hun bijzondere vormgevingskwaliteit en hun hoogwaardige materiaalkwaliteit.

„De naam KALDEWEI staat voor innovatief en tijdloos design in één, gecombineerd met de hoogste eisen aan functionaliteit en materialiteit. Het is geen toeval dat de producten en de merkpresentaties van KALDEWEI telkens opnieuw voor de German Design Award genomineerd en, zoals bij de laatste uitreiking, door de deskundigenjury meervoudig onderscheiden worden“ aldus Andrej Kupetz, algemeen directeur van de Raad voor Vormgeving. Met het assortiment wastafels, waarmee KALDEWEI dit jaar zijn productportefeuille heeft uitgebreid, worden nieuwe, unieke mogelijkheden op het gebied van de badkamervormgeving geopend: De wastafels zetten de karakteristieke designelementen van de geëmailleerde douchevlakken en ligbaden van de succesvolle KALDEWEI productfamilies voort, waardoor zich een volmaakte harmonie van vormen, materialen en kleuren laat realiseren. De German Design Award 2016 is dit jaar al de tweede prijs, die KALDEWEI voor zijn nieuwe wastafelsegment in de wacht sleept: In het kader van de Iconic Awards viel de designkwaliteit van de wastafels maar liefst vier keer in de prijzen.

German Design Award
De 2012 in het leven geroepen German Design Award is de internationale premium-award van de Duitse Raad voor Vormgeving, die reeds vanaf 1953 de designcompetentie van bedrijven stimuleert en bevordert. In het kader van de German Design Awards worden elk jaar topinzendingen uit het segment product- en communicatiedesign onderscheiden, die elk in hun eigen soort baanbrekend in de internationale concurrentieslag zijn.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

KALDEWEI PM German Design Award washbasins NL
doc  |  685 KB
KALDEWEI PM German Design Award rgb
zip  |  8 MB
< DIN A4
2 MB

Cono wastafel als inbouwvariant. De wastafel Cono wordt gekenmerkt door zijn strakke vormentaal en is, net als alle overige KALDEWEI wastafels, vervaardigd van kostbaar, speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal.

Source: © KALDEWEI  |  1_KALDEWEI_Cono.jpg

< DIN A4
1 MB

Centro wastafel als opzetvariant. De KALDEWEI wastafel Centro wordt gekarakteriseerd door de geometrie van de cirkel en overtuigde de jury door zijn tijdloos design.

Source: © KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_Centro.jpg

DIN A4
3 MB

Puro wastafel, wandhangend. De wastafel Puro imponeert door zijn klassiek-puristisch design en zijn royaal gedimensioneerde binnenruimte.

Source: © KALDEWEI  |  3_KALDEWEI_Puro.jpg

< DIN A4
363 KB