(NL)
Pers
Actueel
Detail

Eerste Duitse Waldorf Astoria in Berlijn geopend

Ahlen, maart 2013. – Het Waldorf Astoria in New York is zonder meer een van ’s werelds meest bekende hotels. Waldorf Astoria Hotels & Resorts heeft nu de eerste dependance in Duitsland geopend. Het in het Westelijk deel van Berlijn gelegen 5-sterren hotel bevindt zich in de onmiddellijke nabijheid van de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche en de Kurfürstendamm. Bij de inrichting van de 200 badruimten van dit luxehotel viel de keuze op het exclusieve design en de compromisloze kwaliteit van het merk KALDEWEI: alle badkamers werden uitgerust met een ligbad van het model Conoduo.

Van de 31ste verdieping van het Waldorf Astoria Berlijn genieten de gasten van een weids uitzicht over de daken van de Duitse hoofdstad en de stedelijke dierentuin. Niet voor niets draagt het ruim 118 meter hoge gebouw de bijnaam "Zoofenster", oftewel dierentuinvenster. Als voorbeeld voor de hotellobby diende onmiskenbaar het traditierijke stamhuis in de Verenigde Staten met zijn statige, zwarte marmer en de speciaal vervaardigde staande klok, de zogeheten Grandfather’s Clock. De hommage aan het origineel komt nog eens extra tot uitdrukking in het kernelement van de ontvangsthal, de twee verdiepingen hoge Peacock Alley. Deze corridor bond in New York de van oorsprong zelfstandige lokaliteiten van het Waldorf hotel en het aangrenzende Astoria hotel tezamen tot één geheel, het tegenwoordig alom bekende Waldorf Astoria. Ook in het Berlijnse 5-sterren hotel en zijn 232 kamers en suites kenmerkt de art deco stijl van de jaren twintig en dertig het interieur. Naast de balzaal en de bibliotheek is ook de enige Guerlain Spa in Duitsland bepalend voor de exclusieve ambiance van het hotel.

Puristisch design en tijdloze elegantie: de KALDEWEI Conoduo

Juist in een luxehotel als het Waldorf Astoria Berlin zijn hoogwaardige productoplossingen die zich kenmerken door een duurzaam fraaie uitstraling en uitzonderlijke kwaliteit van het grootste belang. Dat verklaart waarom het 5-sterren hotel bij de inrichting van de badruimten koos voor het merk KALDEWEI en alle badkamers liet uitrusten met een ligbad van het model Conoduo in de kleur alpine wit. De KALDEWEI Conoduo combineert een strakke vormentaal met volmaakt badcomfort en sluit vloeiend aan bij de exquise badruimte-inrichting van het Waldorf Astoria Berlin. Met zijn royale afmetingen van 180 x 80 cm biedt het designbekroonde ligbad uit de Avantgarde-collectie hotelgasten alle mogelijkheden voor ontspannen badcomfort. Individueel, of met z’n tweetjes, want alle KALDEWEI „Duo“-ligbaden zijn voorzien van twee comfortabele rugschuiningen en een in het midden gepositioneerde afvoer- en overlooparmatuur.

KALDEWEI, de betrouwbare partner voor hoteliers

Alle ligbaden, douchebakken en geëmailleerde douchevlakken worden door KALDEWEI van kostbaar geëmailleerd staal vervaardigd. Dit materiaal is zo bestendig dat het oppervlak ook na vele jaren absoluut geen gebruikssporen vertoont. Behalve door uitzonderlijke goede hygiëne-eigenschappen overtuigt KALDEWEI geëmailleerd staal door zijn gemak en snelheid van reinigen, waardoor chemische schoonmaakmiddelen overbodig zijn – een belangrijk voordeel voor de afdeling housekeeping, en voor het budget. De KALDEWEI ligbaden in het Waldorf Astoria Berlin hebben nog een bijzonderheid: zij zijn uitgevoerd met een slipremmende antislip-emaillering. Dit gestructureerde oppervlak bestaat uit een kwarts-zand-mengsel, dat onlosmakelijk in het kostbare geëmailleerde staal is ingebrand. Ook bij intensief gebruik biedt deze onopvallend aangebrachte antislip-emaillering optimale staveiligheid.

„KALDEWEI is de perfecte partner voor hotels met hoge design- en kwaliteitsmaatstaven“, stelt Roger Miksch, hoofd Projectmanagement Hotel bij KALDEWEI, en motiveert dat nader: „Onze producten overtuigen door hun exclusieve design, dat ook na vele jaren niets van zijn sobere elegantie verliest, en door de excellente materiaaleigenschappen van KALDEWEI geëmailleerd staal. Daarmee biedt het merk KALDEWEI hoteliers en investeerders esthetische en veilige productoplossingen – met maar liefst 30 jaar garantie.“

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

doc nl Waldorf Astoria Berlin
doc  |  1 MB
Waldorf Astoria Berlin
zip  |  5 MB
< DIN A4
1 MB

Op unieke wijze verbindt het onlangs geopende Waldorf Astoria Berlin de mythe van het stamhotel in New York met de pulserende metropool Berlijn. Ook in het Berlijnse 5-sterren hotel en zijn 232 kamers en suites is de art deco stijl van de jaren twintig en dertig kenmerkend voor het interieur.

Source: Quabbe+Tessmann  |  press_01_Waldorf_Astoria_Berlin_Zimmer.jpg

< DIN A4
2 MB

Het Waldorf Astoria Berlin koos bij de inrichting van de badruimten voor het merk KALDEWEI en liet alle badkamers uitrusten met een ligbad van het model Conoduo in de kleur alpine wit. De KALDEWEI Conoduo combineert een strakke vormentaal met volmaakt badcomfort en sluit vloeiend aan bij de exquise badruimte-inrichting van het Waldorf Astoria Berlin. Bovendien zijn de KALDEWEI ligbaden in het 5-sterren hotel uitgevoerd met een slipremmende antislip-emaillering.

Source: © Waldorf Astoria Berlin  |  press_02_Waldorf_Astoria_Berlin_Bad.jpg

< DIN A4
632 KB

Met zijn royale afmetingen biedt de KALDEWEI Conoduo alle mogelijkheden voor ontspannen badcomfort – individueel, of met z’n tweetjes. Daarvoor zorgen twee comfortabele rugschuiningen en een in het midden gepositioneerde afvoer- en overlooparmatuur. Voor zijn exclusieve vormentaal werd de Conoduo met meerdere designprijzen, waaronder de red dot award, onderscheiden.

Source: © KALDEWEI  |  press_03_Waldorf_Astoria_KALDEWEI_Conoduo_Alpinweiss.jpg