(NL)
Pers
Actueel
Detail

Hygiënische wasplekken in het ziekenhuis

Ahlen, september 2015. – Ieder jaar raakt meer dan een half miljoen patiënten in ziekenhuizen besmet met ziektekiemen. In de meeste gevallen ligt dat aan gebrekkige hygiëne. Met name de wasplekken in de patiëntenkamers, de behandelingsruimten en de algemeen toegankelijke bezoekersruimten vormen een hoog besmettingsrisico. Chemische ontsmetting van de handen is meestal een ontoereikende preventiemaatregel. Om die reden dienen wasplekken van een materiaal te zijn vervaardigd dat zich door een zeer hygiënisch en gemakkelijk reinigbaar oppervlak onderscheidt en waarop zich geen ziektekiemen of bacteriën kunnen vasthechten. Op dit punt heeft speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal zich door zijn evidente materiaalvoordelen bij het inrichten van badkamers in de ziekenhuissector al vele decennia meer dan bewezen.

KALDEWEI past dit superieure materiaal nu ook in haar wastafels toe, die per direct het assortiment geëmailleerde gelijkvloerse douchevlakken en ligbaden completeren. Met zijn nieuwe wastafels van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal biedt KALDEWEI een optimale oplossing voor de wasplekinrichting in ziekenhuizen en klinieken. Het porievrije oppervlak is seriematig uitgevoerd met het onderhoudsvriendelijke KALDEWEI pareleffect, dat ervoor zorgt dat noch water, noch vuil zich op het geëmailleerde staaloppervlak kunnen vastzetten. Ook bij intensief dagelijks gebruik ontstaan op het robuuste oppervlak zelfs geen kleinste krasjes, waarin zich kiemen of bacteriën vast kunnen hechten. De reiniging kan snel, grondig en hulpbronnenzuinig geschieden.

Flexibele inrichtingsmogelijkheden
De nieuwe KALDEWEI wastafels zijn in vijf modelseries leverbaar en geschikt voor toepassing op de meest uiteenlopende afdelingen – bijv. in patiëntenbadkamers en behandelingskamers, maar ook in openbare wasruimten voor bezoekers. Met maar liefst inbouwuitvoeringen – van onderbouw-, inbouw- en opbouwvariant tot en met een wandhangende- wastafel – zijn deze op iedere inbouwsituatie berekend. Voor een optimale benutting, bijvoorbeeld door patiënten in rolstoelen en ziekenstoelen, kan de montagehoogte van de wastafels flexibel worden gekozen. Bijzonder hygiënisch zijn de wastafels van de Cono en Centro familie met onzichtbare overloopfunctie, omdat deze geen overloopgat hebben, waarin zich kiemen kunnen ophopen.

KALDEWEI – de perfecte partner voor de patiëntenbadkamer
Met zijn robuuste, duurzame en hygiënevriendelijke productoplossingen van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal stelt KALDEWEI zijn competentie als partner voor de inrichting van ziekenhuizen onder bewijs. De introductie van het eigen wastafelsegment biedt badkamerplanners de mogelijkheid om de patiëntenbadkamer volledig integraal in te richten – van de douche- en badzone tot en met de wasplek – uitgevoerd in een uniek en superieur materiaal, uit de hand van één en dezelfde merkfabrikant. Deze uitzonderlijke kwaliteit onderstreept KALDEWEI niet voor niets met een 30-jarige garantie op alle wastafels van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

KALDEWEI PR washbasins hospitals NL
doc  |  4 MB
KALDEWEI PR Waschtische fuer KKH cmyk
zip  |  13 MB
> DIN A4
3 MB

Opzetwastafel Cono en geëmailleerd douchevlak Conoflat. Zijn hygiënevriendelijkheid en bijzondere duurzaamheid maken speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal tot een perfecte keus voor de inrichting van badkamers in de ziekenhuisbranche. KALDEWEI past dit superieure materiaal nu ook in haar wastafels toe, die per direct het assortiment geëmailleerde gelijkvloerse douchevlakken en ligbaden completeren.

Source: © KALDEWEI  |  1_KALDEWEI_Cono.jpg

< DIN A4
3 MB

Opzetwastafel Cono. Bijzonder hygiënisch zijn de wastafels van de Cono en Centro familie met onzichtbare overloopfunctie, omdat deze geen overloopgat hebben, waarin zich kiemen kunnen ophopen. Zo voldoen de wastafels volledig aan de hoge hygiëne-eisen in ziekenhuizen en klinieken.

Source: © KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_Cono.jpg

> DIN A4
3 MB

Opzetwastafel Centro en Superplan Plus. Het porievrije oppervlak is seriematig uitgevoerd met het onderhoudsvriendelijke KALDEWEI pareleffect, dat ervoor zorgt dat noch water, noch vuil zich op het geëmailleerde staaloppervlak kunnen vastzetten. Ook bij intensief dagelijks gebruik ontstaan op het robuuste oppervlak zelfs geen kleinste krasjes, waarin zich kiemen of bacteriën vast kunnen hechten. De reiniging kan snel, grondig en hulpbronnenzuinig geschieden.

Source: © KALDEWEI  |  3_KALDEWEI_Centro.jpg

< DIN A4
2 MB

Opzetwastafel Centro. De nieuwe KALDEWEI wastafels zijn in vijf modelseries leverbaar en geschikt voor toepassing op de meest uiteenlopende afdelingen – bijv. in patiëntenbadkamers en behandelingskamers, maar ook in openbare wasruimten voor bezoekers.

Source: © KALDEWEI  |  4_KALDEWEI_Centro.jpg