(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI tweevoudig onderscheiden met Red Dot Award

Ahlen, maart 2015. – KALDEWEI overtuigt de jury van de gerenommeerde designconcours „Red Dot Award: Product Design 2015“ met twee productnovelties tegelijk: het Meisterstück Emerso en het Meisterstück Incava ontvingen de ,Red Dot’ voor hun hoge designkwaliteit. De vrijstaande ligbaden met geëmailleerde bekleding ontstonden in samenwerking met de designers Arik Levy en Anke Salomon en vierden nog maar enkele weken geleden hun première op de wereldleidende IHS beurs.

„De ,Red Dot’ is een wereldwijd erkend kwaliteitskeurmerk voor uitzonderlijke vormgeving“, stelt Arndt Papenfuß, hoofd Marketing bij KALDEWEI, en voegt daaraan toe: We zijn er bijzonder trots op dat beide nieuwe KALDEWEI ligbaden tegelijk met deze prijs zijn onderscheiden, want excellent design is bij KALDEWEI van oudsher een punt van centrale betekenis.“

Meisterstücke: vormvolmaakt design van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal
Het ontwerp van het Meisterstück Emeros stamt uit de tekenpen van de top-designer Arik Levy, die samen met KALDEWEI zijn eerste badcollectie het licht deed zien. Hij bijzondere aan het vrijstaande, volledig geëmailleerde bad is de iets omhooglopende rand die het oog, naar het lijkt, eindeloos laat dwalen als langs een ineen gedraaide zijden band. Deze vormgeving maakt het KALDEWEI Meisterstück is zowel vanuit artistiek als technisch oogpunt tot een waar meesterwerk.

Het design van de door Anke Salomon ontworpen KALDEWEI Meisterstück Incava wordt bepaald door natuurlijke, vloeiende lijnen. Een bijzonder smalle badrand en de unieke, conische contour van de geëmailleerde bekleding verlenen het ligbad een verrassende lichtheid.

KALDEWEI presenteert met de Meisterstücke Emerso en Incava twee onvergelijkelijke designobjecten voor de badkamer en voegt met deze tweevoudige onderscheiding een hoofdstuk aan de ongeëvenaarde succesgeschiedenis in dit productsegment toe: Al kort na hun marktintroductie behoren de Meisterstücke, die nu al met maar liefs zeven designawards zijn bekroond, tot KALDEWEI's meest onderscheiden modellen.

Red Dot: een prijs met traditie en reputatie
Het Design Zentrum Nordrhein Westfalen is een van de oudste en gerenommeerdste designinstituten van Europa en bekroont al ruim 60 jaar producten vanwege hun designkwaliteit. Het bijzondere prestige van het concours komt nadrukkelijk tot uiting in het aantal deelnameverzoeken: In 2015 waren dat maar liefst 4.900 inschrijvingen uit 56 landen. Naast de innovatiegraad weegt de internationaal samengestelde vakjury bij haar beoordelingen ook criteria als duurzaamheid, functionaliteit en ecologische verdraagzaamheid mee.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

KALDEWEI PR Red Dot 2015 Meisterstuecke NL
doc  |  2 MB
KALDEWEI Red Dot 2015 fuer Meisterstuecke
zip  |  11 MB
< DIN A4
1 MB

Karakteristiek aan het door Arik Levy vormgegeven Meisterstück Emerso is de getordeerde rand van het bad, die het oog eindeloos laat dwalen.

Source: © KALDEWEI  |  1_KALDEWEI_Meisterstueck_Emerso.jpg

DIN A4
874 KB

Uit de samenwerking met de designster Anke Salomon ontsproot het KALDEWEI Meistestück Incava. Het vrijstaande ligbad onderscheidt zich door een harmonisch vloeiende binnenvorm, de bijzonder smalle badrand en de volstrekt unieke, conische contour van zijn geëmailleerde bekleding.

Source: © KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_Meisterstueck_Emerso.jpg

< DIN A4
1 MB

De jury van de „Red Dot Award: Product Design 2015“ bekroonde maar liefst twee KALDEWEI novelties tegelijk: de vrijstaande ligbaden KALDEWEI Meisterstück Emerso en KALDEWEI Meisterstück Incava.

Source: © KALDEWEI  |  3_KALDEWEI_Meisterstueck_Incava.jpg

< DIN A4
828 KB
< DIN A4
94 KB