(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI wastafels viervoudig bekroond met designonderscheiding

Ahlen, juli 2015. Middels een maar liefst viervoudige onderscheiding met de Iconic Awards 2015 honoreert de German Design Council de unieke designkwaliteit van de nieuwe KALDEWEI wastafels. Naast de wastafelserie Centro werden de overtuigende KALDEWEI totaaloplossingen Cono en Puro, bestaande uit wastafel, geëmailleerd douchevlak en ligbad, als „Winner“ bekroond. Een bijzondere erkenning viel de door designster Anke Salomon vormgegeven productserie Silenio ten deel: Wastafel en ligbad ontvingen het  prestigieuze label „Best of Best“.

„Wij zijn zeer verheugd dat onze badkameroplossingen van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal de jury van de Iconic Awards maar liefst meerdere keren wisten te overtuigen. De onderscheiding reflecteert onze hoge designambitie en ons streven naar integrale badkameroplossingen“, resumeert Arndt Papenfuß, afdelingsleider Marketing bij KALDEWEI, en hij merkt aanvullend op: „Met de wastafels van speciaal geëmailleerd staal opent KALDEWEI een nieuw hoofdstuk op het gebied van de badkamervormgeving: De badkamer kan van ligbad en douchevlak tot en met de wastafel nu op basis van uniforme materialiteit, designtaal en kwaliteit volmaakt integraal worden ingericht. “

De prijsuitreiking vindt plaats op 5 oktober 2015 in de Pinakothek der Moderne in München. De Iconic Awards worden uitgereikt door de German Design Council, die al meer dan 60 jaar de designcompetentie van bedrijven stimuleert en aanmoedigt en wereldwijd tot een van de belangrijkste instanties voor designaangelegenheden wordt gerekend. De gerenommeerde onderscheiding bekroont de holistische en consistente enscenering van objecten uit de bouwkunst – ongeacht, of dit de architectuur, de bouw- en onroerendgoedbranche of de producerende industrie betreft. Behalve de esthetiek van de ingezonden producten beoordeelt de onafhankelijke vakjury ook criteria als veiligheid, duurzaamheid en milieuverdraagzaamheid.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

KALDEWEI PR Iconic Awards NL
doc  |  2 MB
KALDEWEI Iconic Award cmyk
zip  |  11 MB
DIN A4
6 MB

Opzetwastafel Silenio en ligbad Silenio. De wastafel en het ligbad van de productserie Silenio onderscheiden zich door een modern-zinnelijke vormentaal: De zachte, organische binnenvorm mondt uit in een smalle, precieze wastafelrand en sluit hier volmaakt aan bij de natuurlijk vloeiende lijnen van het ligbad Sinenio. Dit harmonieuze design werd door de jury van de Iconic Awards 2015 bekroond met de begeerde „Best of Best“ onderscheiding.

Source: © KALDEWEI  |  1_KALDEWEI_Silenio_klein.jpg

> DIN A4
4 MB

De KALDEWEI badkameroplossingen Cono en Puro werden met de „Iconic Award 2015 Winner“ in de categorie „Product“ onderscheiden. De nieuwe wastafels van speciaal geëmailleerd staal nemen de karakteristieke designelementen van de ligbaden en douchevlakken op en bieden fantastische mogelijkheden voor een harmonieuze afstemming van vormentaal, materiaalkeuze en kleurgeving in de badkamer.

Source: © KALDEWEI  |  2_KALDEWEI_Cono_klein.jpg

< DIN A4
2 MB

Centro wastafel als onderbouwvariant. De geometrie van de cirkel is kenmerkend voor de KALDEWEI Centro wastafel. Met dit tijdloos design won deze wastafel de onderscheiding „Iconic Awards 2015 – Winner“. De nieuwe wastafels van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal zijn in uiteenlopende afmetingen leverbaar en overtuigen door veelzijdige inbouwvarianten.

Source: © KALDEWEI  |  3_KALDEWEI_Puro_klein.jpg

< DIN A4
3 MB
< DIN A4
25 KB
< DIN A4
24 KB