(NL)
Pers
Actueel
Detail

Symbiose van alpine architectuur en stijlvolle elegantie

Ahlen, januari 2014. – Hoge bergtoppen, diepe ravijnen, ruisende watervallen en kristalheldere meren: harmonisch ingebed in het imposante Zwitserse berglandschap verbindt The Chedi moderniteit en traditie op verrassende wijze. De hotelarchitectuur, geïnspireerd op de charme van Zwitserse Grand Hotels en chalets, sluit aan bij de alpine bouwwijze. Natuurlijke materialen, zoals natuursteen, gepolijst houtwerk en soepel leder, gekoppeld aan Aziatische elementen, vormen de basis van de designfilosofie van het 5-sterren Deluxe hotel, dat op 20 december 2013 zijn deuren opende. Voor zijn badkamers koos The Chedi voor installatie van het vrijstaande Centro Duo Oval bad, de Japanse invloeden weerspiegelende Kusatsu Pool en de wereldprimeur Conopool van hoogwaardig KALDEWEI geëmailleerd staal.

Levende traditie, gecombineerd met tijdloze luxe

De uit inheems alpenhout opgetrokken buitengevel van The Chedi is een ode aan het omringende natuurschoon. In de royale, soms wel 5 m hoge binnenruimten zorgen natuurlijke materialen en warme kleuren, zachte lederen sofa’s en met bontdekens bedekte fauteuils, brede panoramavensters en open vuurplaatsen voor een behagelijke sfeer. In combinatie met Aziatische details, waaronder bronzen beelden uit Bali gaan levende traditie en tijdloze luxe hier een bijzonder geslaagde symbiose aan. Voor deze inrichting tekende de designer Jean-Michel Gathy van Denniston Architects uit Kuala Lumpur, Maleisië, specialist voor luxe resorts wereldwijd. „Bij het ontwerp van The Chedi stond voor ons vanaf het begin één principe voorop: het scheppen van een harmonische verbinding tussen landschap en interieur. Wij hebben innovatieve en ultramoderne inrichtingselementen ontwikkeld en tegelijk de alpine charme van het hotel, met zijn diepe verworteling in de natuur, bewaard“, aldus Jean-Michel Gathy.

Vrijstaande KALDEWEI baden als design highlights

Even uniek als het berglandschap zijn de 50 - 100 m2 ruime gastenkamers van The Chedi. De hoge designambitie komt in bijzonder mate tot uitdrukking in de badkamers, die voorzien zijn van vrijstaande KALDEWEI Centro Duo Oval ligbaden. „De designfilosofie van The Chedi verenigt stijlvolle inrichting, sublieme kwaliteit en daadwerkelijk geleefde traditie. Daarbij is belangrijk dat elk inrichtingselement een waarde bezit die onafhankelijk van ‘de mode’ behouden blijft. Voor wat betreft de badkamer zien wij deze eigenschappen in het merk KALDEWEI belichaamd. De duurzame luxe en de excellente, letterlijk tastbare materiaalkwaliteit van het hoogwaardige KALDEWEI geëmailleerd staal hebben ons ervan overtuigd dat KALDEWEI de ideale partner bij de exclusieve inrichting van onze badkamers is,“ benadrukt Alain Bachmann, general manager van The Chedi. Ook werden vier kamers van het hotel voorzien van de KALDEWEI Kusatsu Pool. Dit model, dat georiënteerd is op de Japanse badcultuur, biedt gasten de mogelijkheid om bij het baden een gemakkelijke zithouding in te nemen en daarbij het gehele bovenlichaam in het water onder te dompelen.

The Chedi kiest voor wereldprimeur Conopool uit KALDEWEI’s eigen manufactuur

In het spa-gedeelte van The Chedi presenteert KALDEWEI met de royaal bemeten Conopool een echte wereldprimeur. Maar ook de gasten van de luxe-appartementen kunnen genieten van de volgens individuele klantwensen vervaardigde Conopool baden met Vivo Turbo whirlsysteem. Speciaal voor dit project in Andermatt ontstonden in de KALDEWEI manufactuur ’s werelds grootste whirl-ligbaden van KALDEWEI geëmailleerd staal met afmetingen tot 195 x 145 cm.

KALDEWEI is internationaal vermaard om zijn hoge design- en kwaliteitsmaatstaven. Alle ligbaden, douchebakken en geëmailleerde douchevlakken zijn van kostbaar geëmailleerd staalvervaardigd. Dit materiaal is zo bestendig dat het oppervlak zelfs bij dagelijks gebruik geen gebruikssporen vertoont. KALDEWEI doet zijn kwaliteitsbelofte gestand met een 30-jarige materiaalgarantie. Daarmee biedt het merk KALDEWEI hoteliers en investeerders niet alleen esthetische, maar tevens duurzaam veilige productoplossingen.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

doc nl PM The Chedi Andermatt
doc  |  3 MB
zip The Chedi Andermatt pics only
zip  |  59 MB
< DIN A4
4 MB

Harmonisch ingebed in het imposante Zwitserse berglandschap verbindt The Chedi moderniteit en traditie op verrassende wijze. De hotelarchitectuur, geïnspireerd op de charme van Zwitserse Grand Hotels en chalets, sluit aan bij de alpine bouwwijze.

Source: © Reto Guntli  |  press_The_Chedi_Andermatt_01.jpg

< DIN A4
4 MB

In de royale, soms wel 5 m hoge binnenruimten zorgen natuurlijke materialen en warme kleuren, zachte lederen sofa’s, met bontdekens bedekte fauteuils en open vuurplaatsen voor een behagelijke sfeer.

Source: Copyright note: Reto Guntli  |  press_The_Chedi_Andermatt_02.jpg

< DIN A4
4 MB

De hoge designambitie komt in bijzondere mate tot uitdrukking in de badkamers, die voorzien zijn van vrijstaande KALDEWEI Centro Duo Oval ligbaden. Het design van de baden, stuk voor stuk vervaardigd van kostbaar KALDEWEI staal-emaille, is afkomstig van het beroemde designbureau Sottsass Associati uit Milaan. Dit materiaal is zo bestendig dat het oppervlak zelfs bij dagelijks gebruik geen gebruikssporen vertoont. KALDEWEI doet zijn kwaliteitsbelofte gestand met een 30-jarige materiaalgarantie.

Source: Copyright note: Reto Guntli  |  press_The_Chedi_Andermatt_03.jpg

< DIN A4
6 MB

Een wereldprimeur van KALDEWEI siert het spa-gedeelte en de luxe-appartementen: Met zijn uitzonderlijk royale afmetingen biedt de Conopool met Vivo Turbo whirlsysteem luxe badgenot van ongekende klasse.

Source: Copyright note: Reto Guntli  |  press_The_Chedi_Andermatt_4.1.jpg

< DIN A4
4 MB

Alain Bachmann, general manager van The Chedi: „De duurzame luxe en de excellente, letterlijk tastbare materiaalkwaliteit van het hoogwaardige KALDEWEI staal-emaille hebben ons ervan overtuigd dat KALDEWEI de ideale partner bij de exclusieve inrichting van onze badkamers is.“

Source: Copyright note: Reto Guntli  |  press_The_Chedi_Andermatt_4.2.jpg

< DIN A4
3 MB