(NL)
Pers
Actueel
Detail

Meisterstücke: KALDEWEI breidt premiumsegment uit

Ahlen, maart 2015. – Een jaar na de succesvolle marktintroductie van de KALDEWEI Meisterstücke wordt deze meervoudig onderscheiden productlijn uitgebreid met twee exclusieve ligbaden. Bij de ontwikkeling koos KALDEWEI voor creatieve samenwerking met de gerenommeerde topdesigner Arik Levy en de snel naam makende designster Anke Salomon. Het resultaat zijn twee geheel nieuwe vormgevingsconcepten, die de succesgeschiedenis van de KALDEWEI Meisterstücke voortzetten. Meer flexibiliteit en facettenrijkdom biedt KALDEWEI met de twee- en driezijdige Meisterstück-varianten voor wand- en hoekinbouw. 

De KALDEWEI Meisterstücke staan voor een nieuwe generatie hoogwaardige design- ligbaden en wastafels van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal. Geëmailleerde, homogeen en naadloos uitgevoerde bekledingselementen maken de Meisterstücke van KALDEWEI stuk voor stuk tot unieke objecten van de moderne badcultuur. Deze laten zich harmonieus in de badkamerarchitectuur integreren of als vormvolmaakte solisten indrukwekkend in scène zetten. 

Uitzonderlijke designconcepten van befaamde designers

Een autarkische vormentaal kenmerkt het nieuwe KALDEWEI Meisterstück van de internationaal gerenommeerde ontwerper Arik Levy. Dit vrijstaande ligbad roept door zijn unieke compositie van vlakken, vormen en radii een heel bijzondere spanning op. Het bijzondere aan dit 1-zits ligbad is de getordeerde rand van het bad, die het oog eindeloos laat dwalen als langs een ineen gedraaide zijden band. Dit Meisterstück is zowel vanuit artistiek als technisch oogpunt een waar meesterwerk. KALDEWEI onderstreept deze consequente vertaling van het nieuwe Emerso-designconcept met een bijpassende, eveneens door Arik Levy ontworpen wastafel van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal. De Meisterstück Emerso wastafel vormt met zijn iets naar binnen hellende rand een meesterlijke pendant van het gelijknamige ligbad. Even souverein, maar gecreëerd vanuit een volledig andere designbenadering, oogt het Meisterstück Incava van KALDEWEI. De designster Anke Salomon heeft bij dit ligbad voor een vormgeving gekozen, die door natuurlijke, vloeiende contouren wordt bepaald. Een conisch toelopende bekleding, gecombineerd met ruim afgeronde hoekradii, ademt een speciaal gevoel van lichtheid. 

Veelzijdige inbouwvarianten van de KALDEWEI Meisterstücke

Architecten en vakplanners hechten grote waarde aan individualiteit en exclusiviteit. Waar de vrijstaande KALDEWEI Meisterstücke voor een sfeerbepalende inrichting van de badkamer al optimale voorwaarden schiepen, zijn het Meisterstück Conoduo en het Meisterstück Centro Duo nu dankzij twee- of driezijdige bekledingen ook perfect als wand- of hoekinbouw mogelijk. Het waren deze aanvullende inrichtingsopties, die het exclusieve 5-sterren hotel Schloss Elmau deden besluiten, om o.a. de Meisterstücke Centro Duo met tweezijdige bekleding aan te schaffen. 

Alle KALDEWEI Meisterstücke verenigen de precisie van ultramoderne fabricagetechnologie met de superieure eigenschappen van het toegepaste materiaal: speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal,naadloos en homogeen vormgegeven. Binnen de kortste keren braken de nieuwe Meisterstück ligbaden bij KALDEWEI alle records: Slechts enkele maanden na hun marktintroductie behoren de vrijstaande ligbaden met geëmailleerde bekleding al tot KALDEWEI's meestonderscheiden modellen. Recente onderscheidingen zijn de „Interior Innovation Award 2015 – Best of Best“ uitgereikt door de German Design Council en de „iF Design award 2015“ voor het KALDEWEI Meisterstück Conoduo.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

8 KALDEWEI PR Meisterstuecke
doc  |  2 MB
8 KALDEWEI PR Meisterstuecke
zip  |  13 MB
< DIN A4
2 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
3 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
3 MB
< DIN A4
2 MB