(NL)
Pers
Actueel
Detail

Meisterstücke van meesterlijke hand: Arik Levy designt voor KALDEWEI

Ahlen, maart 2015. – Samen met topdesigner Arik Levy heeft KALDEWEI de Premium-Collection Meisterstücke uitgebreid en het nieuwe ligbadmodel voor die gelegenheid aangevuld met een bijpassende wastafel. Het ensemble van Meisterstück Emerso ligbad en Meisterstück Emerso wastafel excelleert door uitzonderlijke fraaie stijlelementen: Het vrijstaande, volledig geëmailleerde bad heeft een iets omhooglopende rand, die het oog naar het lijkt eindeloos laat dwalen langs een geïnverteerde zijden band . Volmaakt hierop afgestemd vormt de wastafel een inverse tegenhanger met een naar binnen wijzende, in de basisvorm opgenomen wasbekkenrand.

Bij de vormgeving van de nieuwe KALDEWEI Meisterstücke is de veelvuldig onderscheiden designer Arik Levy erin geslaagd, fraaie strakke geometrische vormen op verbluffende wijze met speelse accenten te combineren. „Het oog dwaalt langs de badrand, die vloeiend van de ene vorm in de andere lijkt over te lopen“, verduidelijkt Levy. „Volgt men die vorm met de hand of met de ogen, ontstaat er een gevoel alsof men daadwerkelijk in bad wordt ondergedompeld.“ Levy staat niet alleen bekend om zijn zeer opmerkelijke productvormgevingen, maar geniet ook wereldwijd faam vanwege zijn indrukwekkende artistieke installaties. De samenwerking met KALDEWEI vormt hem een mijlpaal: „De KALDEWEI Meisterstücke Emerso zijn een uitzonderlijk project, omdat zowel de artistieke als de technische aspecten gebaseerd zijn op het streven naar perfectie .“

KALDEWEI Meisterstück Emerso ligbad
Het door Levy ontworpen Meisterstück Emerso ligbad is als eenzitter uitgevoerd. Met zijn hoge rugschuining en lange badbodem biedt deze een ergonomische, moderne herinterpretatie van historische kuipvormen. Der inwaarts gedraaide badrand maakt het model tot een zichzelf ogenschijnlijk eindeloos ontwikkelende, vloeiende sculptuur, die diagonale en horizontale vormen op zinnenstrelende wijze in zich verenigt. Het bad is volledig uitgevoerd met een naadloze, conische bekleding, vlak ingelegd afvoerdeksel en decent gevormde overloop van geëmailleerd staal. Zijn buitengewoon fraaie design maakt dit model tot een vormvolmaakte solitair.

KALDEWEI Meisterstück Emerso wastafel
De Meisterstück Emerso wastafel is uitgevoerd als de invers vormgegeven tegenhanger van het ligbad. De wasbekkenrand buigt naar binnen en lijkt met de basisvorm van de wastafel te versmelten. Het ensemble van ligbad en wastafel vormt aldus een volmaakt harmonische, in zichzelf rustende eenheid. Door zijn volledig geëmailleerde uitvoering kan de Meisterstück Emerso wastafel aan twee kanten, met de aflopende zijde naar de ruimte toegekeerd of daarvan afgewend, worden geïnstalleerd. Hij is vrijstaand leverbaar of als inbouwvariant.

„Wij zijn bijzonder verheugd, Arik Levy voor de creatie van onze nieuwe KALDEWEI Meisterstücke bereid te hebben gevonden“, aldus Franz KALDEWEI, algemeen directeur van de onderneming. „Zijn handschrift is stijlbepalend en tevens tijdloos – dat maakt Levy tot de ideale designparter van KALDEWEI.“

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG.

4 KALDEWEI PR Emerso
doc  |  5 MB
4 KALDEWEI PR Emerso
zip  |  24 MB
< DIN A4
4 MB

Samen met topdesigner Arik Levy heeft KALDEWEI de Premium-Collection Meisterstücke uitgebreid en het nieuwe ligbadmodel voor die gelegenheid aangevuld met een bijpassende wastafel. Het ensemble van Meisterstück Emerso ligbad en Meisterstück Emerso wastafel excelleert door uitzonderlijke fraaie stijlelementen: Het vrijstaande, volledig geëmailleerde bad heeft een iets omhooglopende rand, die het oog naar het lijkt eindeloos laat dwalen langs een ineen gedraaide zijden band. Volmaakt hierop afgestemd vormt de wastafel een inverse tegenhanger met een naar binnen wijzende, in de basisvorm opgenomen wasbekkenrand.

Source: © KALDEWEI  |  4_1_KAL_Meisterstuecke_Emerso.jpg

< DIN A4
2 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
964 KB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
3 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
1,023 KB
< DIN A4
993 KB