(NL)
Pers
Actueel
Detail

KALDEWEI wastafels: Wereldprimeur op de ISH in Frankfurt

Ahlen, maart 2015. KALDEWEI opent op de ISH 2015 een nieuw productsegment: wastafels van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal vormen de consequente doorontwikkeling van de bestaande productportefeuille. Naast nieuwe designlijnen zijn voor de succesvolste KALDEWEI modelseries nu ook bijpassende wastafels leverbaar. Dit biedt klanten van KALDEWEI de mogelijkheid om hun badruimte op basis van uniforme materialiteit, designtaal en bijpassende kleurgeving volmaakt integraal in te richten, van ligbad tot en met douchezone en wastafelplek. „Met deze uitbreiding transfereren wij de superieure eigenschappen van ons materiaal, speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal, zoals zijn hoge stabiliteit, uitzonderlijke hygiëne en hoge reinigingsgemak, van onze alom bewezen KALDEWEI douchevlakken en ligbaden over naar wastafels. Dat is niet alleen consequent, maar vormt ook de vervulling van een bij heel veel architecten, objectbeslissers en bouwheren levende wens“, verduidelijkt Franz KALDEWEI. Met nog meer flexibiliteit en geïntegreerd design gaat speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal nu ook in het projectsegment een stevige voet aan de grond krijgen.

Wastafels voor KALDEWEI klassiekers
Voor de belangrijke KALDEWEI productfamilies Puro, Cono en Centro- zijn per direct nu ook bijpassende wastafels van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal leverbaar. Deze nemen de karakteristieke designelementen van de ligbaden en douchevlakken op en bieden fantastische combinatiemogelijkheden voor de moderne badruimte. Zo zijn bijvoorbeeld de strakke, transparante contouren van het rechthoekige ligbad Puro meegenomen in het design van de bijbehorende Puro wastafel. Ook het ligbad Conoduo en zijn pendant, het gelijkvloerse douchevlak Conoflat, vormen tezamen met de bijpassende wastafel Cono nu één designfamilie: De puristische vormentaal en het rechthoekige, geëmailleerd afvoerdeksel verbinden als terugkerend element de drie componenten douchevlak, ligbad en wastafel. Een tweede wastafelserie, de Centro, is georiënteerd op het design van de succesvolle Centro ligbadenfamilie. De binnenvorm zet de geometrie van de circel voort en verbindt deze met de karakteristieke strakke lijnvoering en de ronde vorm van het geëmailleerde afvoerdeksel van de Centro familie.

KALDEWEI Meisterstück Emerso by Arik Levy
Samen met topdesigner Arik Levy heeft KALDEWEI zijn premiumsegment Meisterstücke niet alleen met een vrijstaand ligbad, maar tevens met een bijpassende wastafelserie uitgebreid. In het middelpunt staat hier de voortdurende spanning tussen de strakke geometrieën en de vloeiend verlopende vormen en radii, die het oog voortdurend in de ban houden: „Mijn KALDEWEI Meisterstücke, zowel het ligbad als de wastafel, worden gekenmerkt door een transparant, sculptureel design, gericht op een ergonomisch en aangenaam aanvoelend geheel“, verduidelijkt Levy. „Het was niet alleen de bedoeling om een nieuwe vorm te ontwerpen, maar ook een reeks parameters te vinden die een perfect product uiteindelijk bepalen.“ Het wastafel Meisterstück Emerso vormt de invers vormgegeven tegenhanger van het ligbad Meistertück Emerso, dat volmaakt met het bad harmonieert, doordat de karakteristieke designelementen van het bad in de wastafel terugkeren. Als uit één stuk gegoten en uit speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal vervaardigd, is de vrijstaande Emerso wastafel met zijn iets naar binnen wijzende randen van alle kanten toegankelijk en drukt zo een heel bijzonder stempel op de badkamerarchitectuur. Het wastafel Meisterstück Emerso van Arik Levy is ook als inbouwvariant leverbaar.

KALDEWEI Silenio by Anke Salomon
Met KALDEWEI Silenio heeft Anke Salomon voor het KALDEWEI Ambiente-segment een nieuwe designtaal ontwikkeld: de ligbaden en wastafels van de serie zijn volledig op elkaar afgestemd en worden gekenmerkt door harmonieuze, vloeiende vormen. Vanaf de zijkanten loopt de binnencontour van de Silenio wastafel zacht glooiend uit in een gelijkmatige, natuurlijke kom. De precies gevormde rand en de steil aflopende achterpartij van de wastafel daarentegen zorgen voor optimaal comfort.

Monomateriaal voor douchevlak, bad en wastafel: Speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal
Alle wastafels van KALDEWEI kunnen als pure solisten dienst doen, maar bieden door hun rechte hoeken en kleine radii ook in combinatie met badmeubilair en kastjes volmaakt elegante en tijdloze inrichtingsscenario's. Installatie is eenvoudig en doeltreffend als vanouds: de KALDEWEI wastafels zijn in vier afmetingsvarianten per modelserie leverbaar en ontworpen voor de meest uiteenlopende inbouwmogelijkheden. Of u nu kiest voor een ingelaten onderbouwwastafel, een inbouw- of opbouwvariant met twee verschillende randhoogtes, een afzonderlijk monteerbare wandwastafel of een vrij in de ruimte positioneerbare Meisterstück wastafel, alle producten onderscheiden zich stuk voor stuk door het meest ideale materiaal voor de badkamer: speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal. Speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal heeft zijn uitzonderlijke materiaalvoordelen in de badruimte al tientallen jaren onder bewijs gesteld. Een oppervlak van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal is niet alleen bijzonder hoogwaardig, maar tevens gemakkelijk reinigbaar en duurzaam. Een beslissend pluspunt voor de intensief gebruikte wastafelplek, waarmee KALDEWEI zijn productportefeuille thans uitbreidt.

Bron: Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG. Bewijsexemplaren worden op prijs gesteld.

2 KALDEWEI PR Washbasins
doc  |  6 MB
2 KALDEWEI PR Washbasins
zip  |  57 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
4 MB
< DIN A4
1 MB
DIN A4
4 MB
< DIN A4
2 MB
DIN A4
4 MB
DIN A4
3 MB
> DIN A4
3 MB
< DIN A4
2 MB
> DIN A4
3 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
1,023 KB
< DIN A4
993 KB
< DIN A4
2 MB
< DIN A4
2 MB
DIN A4
3 MB
< DIN A4
2 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
1 MB
< DIN A4
2 MB
> DIN A4
4 MB
< DIN A4
2 MB
< DIN A4
2 MB
< DIN A4
2 MB