• Inspiratie
  • Materiaal
  • Duurzaamheid

KALDEWEI zet GREEN DESIGN ACCENTEN

Kaldewei zet GREEN DESIGN ACCENTEN

KALDEWEI bewandelt al meer dan 90 jaar de weg van de ecologische duurzaamheid. Bij de consequente omzetting van de materiaalfilosofie hoort dat alle baden en douchebakken uit KALDEWEI geëmailleerd staal aan het einde van hun levenscyclus 100% gerecycleerd kunnen worden. Dankzij milieuvriendelijke procedés bij de fabricatie, verpakking, transport en verwijdering is KALDEWEI als eerste Duitse baduitrustingsonderneming door het Institut Bauen und Umwelt e.V. volgens ISO 14025 met betrekking tot de duurzaamheid gecertificeerd.

 

Bescherming van het milieu en het klimaat zijn bij KALDEWEI vast ingebed. Als pionier in zijn branche stelt de sanitairproducent maatstaven voor duurzaamheid. Zo was KALDEWEI in 2009 de eerste Duitse badkamerproducent die met een milieuproductverklaring (EPD) kwam. KALDEWEI liet deze vrijwillige certificering, die onderdeel uitmaakt van een milieubalans van zijn ligbaden en douchebakken uit geëmailleerd staal, in 2014 vernieuwen door het onafhankelijke instituut Bauen und Umwelt. De specifieke milieubalans werd opgesteld door PE International, een van 's werelds meest vooraanstaande dienstverleners op het gebied van duurzaamheidsmanagement.

In de milieuproductverklaring worden de effecten van een product tijdens de totale levenscyclus geanalyseerd - van de winning van grondstoffen, de productie, verpakking en het transport tot het afvoeren ervan. Aan deze uitgebreide test liggen internationaal bindende normen (ISO 14025 en 14040 en EN 15804) ten grondslag.

 

GREEN GOOD DESIGN AWARD 2017

Dit jaar is superieur geëmailleerd KALDEWEI staal één van de winnaars van de „Green Good Design Award“. Deze onderscheiding wordt uitgereikt door het Athenaeum Museum uit Chicago en het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies voor producten en gebouwen die uitstekend presteren op milieugebied en geldt als één van de meest gerenommeerde duurzaamheidsprijzen ter wereld.

 

KALDEWEI: ecolabel en een streven naar Green Building

KALDEWEI is lid van de Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen (DGNB), die in zijn gebouwencertificering de gebruiksduur op meer dan 50 jaar stelt. In deze innovatieve levenscyclusanalyse van de DGNB scoren KALDEWEI producten niet in de laatste plaats met hun 30-jarige garantie: ook op deze manier onderscheiden de ligbaden en douchevlakken uit geëmailleerd staal zich van alternatieve badkamerproducten die teruggrijpen op kunststoffen.

Op internationaal vlak onderstreept KALDEWEI zijn inzet voor duurzaam bouwen onder andere door het lidmaatschap van de U.S. Green Building Council, die de erkende standaard LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) voor milieuvriendelijk en klimaatneutraal bouwen heeft ontwikkeld. In het ecolabel, dat door steeds meer investeerders en opdrachtgevers wordt gevraagd, tellen milieuproductverklaringen - zoals de verklaringen die door KALDEWEI worden verstrekt - als een bouwsteen van een groene gebouwencertificering. Bovendien is KALDEWEI lid van de Singapore Green Building Council.

 

Verantwoordelijkheid voor het milieu op alle vlakken

Duurzaamheid begint bij KALDEWEI al bij het design, dat staat voor duurzame esthetiek. De hoge kwaliteit van de KALDEWEI ligbaden en geëmailleerde douchevlakken wordt onderstreept door de productontwikkeling. Zo kunnen klanten lang genieten van hun aanschaf. Niet voor niets geeft KALDEWEI 30 jaar garantie op zijn geëmailleerd staal. Duurzaamheid komt dus ook tot uiting in de opvallend lange levensduur van de KALDEWEI ligbaden en douchebakken. Producten, die lang meegaan door hoogwaardig materiaal en design, ontlasten de milieubalans met betrekking tot het transport, de productie en het afvoeren.

KALDEWEI gebruikt voor zijn geëmailleerde producten uitsluitend natuurlijke grondstoffen. Dit geldt zowel voor het staal als voor het glazuur, dat uit grondstoffen uit de aarde bestaat: bijvoorbeeld kwarts, veldspaat en mineralen. De ligbaden en geëmailleerde douchevlakken zijn volledig recyclebaar. Het staal en email hoeven niet te worden gescheiden, er zijn geen gevaarlijke afvalstoffen. KALDEWEI is de enige sanitairproducent die zijn email zelf produceert en zo de samenstelling en verwerking van de oppervlakbehandeling volledig in eigen hand heeft.

Een milieuvriendelijker fabricageproces waarbij minder grondstoffen worden gebruikt, is voor KALDEWEI vanzelfsprekend. Bovendien wordt aan alle wettelijke normen met betrekking tot emissies, arbeidsveiligheid en afvalstoffen voldaan en vaak worden deze zelfs overtroffen. Er wordt geen gebruik gemaakt van overbodige verpakkingen en de transportkosten worden geminimaliseerd. Dankzij de concentratie van de totale productie op de locatie Ahlen worden geïntegreerde fabricageprocessen en een geoptimaliseerde logistiek mogelijk gemaakt. KALDEWEI let bijzonder op energiezuinigheid en heeft daarom een moderne blokverwarmingsinstallatie in gebruik. Verder wordt het afvalwater in een eigen zuiveringsinstallatie behandeld en milieuvriendelijk afgevoerd.

Superieur geëmailleerd KALDEWEI staal zorgt in de particuliere bouw en in de huurwoningsector voor langdurig badkamercomfort en het genoegen van duurzaam mooie badkamerproducten. Ook hotels, spa's en instellingen in de gezondheidszorg en verpleging profiteren van de robuustheid van de ligbaden en geëmailleerde douchevlakken van KALDEWEI. Eventueel kan een bijzondere oppervlakbehandeling worden gebruikt, waardoor water met zeepresten en kalkdeeltjes uiterst snel afparelen. Sterke reinigingsmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu, zijn overbodig bij het superieur geëmailleerd KALDEWEI staal: zo wordt er een bijdrage geleverd aan de bescherming van het Milieu.

IAPMO
IBU
LEED
UPC