1. FILOSOFIE
  2. Bedrijven

Gegevens & Feiten

Medewerkers

  • 700 werknemers wereldwijd

KALDEWEI international

Wereldwijd partner voor hoogwaardige badkameroplossingen van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal

Als een van de leidende internationale producenten van hoogwaardige douchevlakken, ligbaden en wastafels van superieur geëmailleerd staal is KALDEWEI in meer dan 80 landen aanwezig, o.a. met twaalf dochtermaatschappijen in China, Engeland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Polen, Rusland, Zwitserland, Spanje, Zuidoost-Azië, Tsjechië en de USA. Projectbeslissers en particuliere opdrachtgevers wereldwijd weten de vele voordelen van het hoogwaardige materiaal, superieur geëmailleerd KALDEWEI staal, naar waarde te schatten. Het vindt niet voor niets toepassing in tal van exclusieve hotels Het exportquotum bedraagt meer dan 50% van de omzet.

Productie

100 procent „Made in Germany“

Of het nu om douchevlakken, ligbaden of wastafels gaat – met KALDEWEI worden badkamers in uniforme materialiteit conform dezelfde hoge kwaliteitseisen gerealiseerd. Daarbij kiest het bedrijf in het gehele traject van de gehele toegevoegde waardeketen – van emailleproductie en staalvervorming tot en met de veredeling met speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal – bewust voor productie op uitsluitend de vestigingslocatie in Ahlen. Vanuit Ahlen exporteert de premiumfabrikant zijn hoogwaardige badoplossingen „Made in Germany“ over de hele wereld.

Vier generaties

Materiaalcompetentie

Speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal: hoogwaardig materiaal voor hoogwaardige badkameroplossingen

Staal en glas – twee volstrekt authentieke, natuurlijke materialen, sinds mensenheugenis gewaardeerd en elk voor zich beschikkend over unieke materiaaleigenschappen. Staal staat voor stevigheid, hoge belastbaarheid, robuustheid en vervormbaarheid. Glas is bijzonder resistent tegen chemische of thermische belasting en biedt een schitterende optiek. Robuust staal en resistent glas vormen in speciaal geëmailleerd KALDEWEI een onlosmakelijke verbinding, waarin de afzonderlijke kwaliteiten van beide materialen een volmaakte symbiose aangaan. KALDEWEI is de enige fabrikant wereldwijd die het recept van de emaillering zelf heeft ontwikkeld en het emaille in eigen smeltovens produceert. Speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal is uniek. KALDEWEI heeft het speciale recept en het productieprocédé continu verder ontwikkeld, voortdurend verfijnd en consequent verbeterd. Badplanners overal ter wereld vertrouwen op de superieure materiaaleigenschappen van het materiaal.

Designcompetentie

Meer dan 150 onderscheidingen wereldwijd

Met meer dan 150 onderscheidingen (o. a. red dot design award, plus X Award, Iconic Awards, Interior Innovation Award, IF product design award) is KALDEWEI een van’s werelds meest bekroonde badkamerfabrikanten. Naast de eigen designontwikkeling in het KALDEWEI Design-Center kiest KALDEWEI doelbewust voor samenwerking met gerenommeerde designbureaus, zoals Sottsass Associati, Phoenix Design, Arik Levy, Anke Salomon en Studio Aisslinger.

Duurzaamheid

Consequente realisatie van de materiaalfilosofie

Dankzij milieuvriendelijke processen bij productie, verpakking, transport en afvalverwijdering is KALDEWEI als eerste Duitse badkamerfabrikant door het Institut Bauen und Umwelt e.V. conform ISO 14025 voor duurzaamheid gecertificeerd. Alle badkameroplossingen van superieur geëmailleerd KALDEWEI staal bestaan uitsluitend uit zuiver natuurlijke grondstoffen en zijn volledig recyclebaar. KALDEWEI is lid van de U.S. Green Building Council, die het LEED-certificeringssysteem hanteert en werd in 2017 onderscheiden met de duurzaamheidsprijs Green Good Design Award voor het superieur gëmailleerde KALDEWEI staal. In 2018 start de samenwerking met de natuuren milieubeschermingsorganisatie WWF. KALDEWEI ondersteunt hierbij het WWF-oceaan-beschermingsprogramma dat zich inzet voor het terugdringen van plastic afval in de oceanen.

Productsegmenten

KALDEWEI douches

Douches van KALDEWEI bieden ontelbaar veel mogelijkheden om de badkamer perfect in te richten. Integrale, optimaal afgestemde oplossingen bestaande uit geëmailleerd douchevlak, montage- en afvoersysteem zijn eenvoudig, vlak en snel installeerbaar en bieden ultieme esthetiek en comfort.

KALDEWEI ligbaden

KALDEWEI ligbaden zijn heuse stijliconen voor unieke badruimten. Vrijstaand, of als wand- of hoekoplossing – een volmaakt vormgegeven design in kostbaar, speciaal geëmailleerd KALDEWEI beantwoordt aan de hoogste eisen.

KALDEWEI wastafels

Vervaardigd van hoogwaardig, superieur geëmailleerd KALDEWEI staal verenigen KALDEWEI wastafels een volmaakt design en superieure materiaaleigenschappen. Samen met KALDEWEI douchevlakken en ligbaden vormen zij een integrale oplossing voor de hele badkamer.

KALDEWEI Spa

Badgenot van de hoogste klasse met KALDEWEI Spa-oplossingen: van whirlbad tot verlichtingseffecten, sound- of beautysystemen met cosmetisch effect – de extra uitvoeringen garanderen een individuele ontspanningsbeleving in de KALDEWEI ligbaden.

KALDEWEI compleetoplossingen

Veilige en gemakkelijk installeerbare montagesystemen, uiteenlopende kleuren en oppervlakken en comfortverhogend toebehoren: KALDEWEI biedt individuele oplossingen voor iedere badkamer.

KALDEWEI Digital Solutions

KALDEWEI ondersteunt de werkzaamheden van zijn partners met een grote keus in digitale services, zoals de producten de doucheconfigurator, de leveringsinformatie en montagevideo’s enhandleidingen en digitale BIM-data die kunnen worden gedownload.

KALDEWEI kwaliteitsbelofte

30 jaar garantie*

KALDEWEI DKALDEWEI douchevlakken, ligbaden en wasbakken zijn tegenwoordig niet alleen in de particuliere woningbouw een favoriete keuze, maar overtuigen ook in de internationale projectbusiness, bijvoorbeeld in het luxehotelsegment De superieure materiaaleigenschappen van speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal komen tot uitdrukking in de kwaliteitsbelofte van maar liefst 30 jaar garantie.

KALDEWEI – het merk

Consequent merkleiderschap

De succesvolle ontwikkeling van de onderneming is onlosmakelijk verbonden met het merk KALDEWEI. Al heel vroeg onderkende KALDEWEI de waarde van strikte klantgerichtheid, consequent merkleiderschap en onvervalste communicatie en heeft dat continu decennia lang in de praktijk gebracht.

Vanuit een integrale strategie rust het merk op sterke pijlers, is het duidelijk gepositioneerd en gedifferentieerd en is het systematisch tot een geprofileerd premiummerk doorontwikkeld. KALDEWEI zet maatstaven door unieke en effectieve communicatie en klantgerichte verkoopstrategieën. Ook digitaal bewandelt KALDEWEI nieuwe wegen en zet versterkt in op de mogelijkheden van mobiele en digitale communicatie. Voor zijn merkleiderschap werd KALDEWEI onderscheiden met de German Brand Award in Gold „Corporate Brand of the year“.

*Conform onze geldende garantievoorwaarden