(NL)

Stefan Diez


Verantwoording nemen voor de toekomst

Het KALDEWEI MEISTERSTÜCK OYO DUO van Stefan Diez is voor de eerste keer op de Fuorisalone in Milaan geselecteerd en geëxposeerd door Elle Décor.


Meer informatie over het product


Wanneer designer Stefan Diez een project realiseert, gaat hij op het vlak van de duurzaamheid een stap verder: de producten die hij ontwerpt moeten kunnen worden afgebroken naar hun basisbestanddelen en zoveel mogelijk recyclebaar zijn. Met KALDEWEI en het materiaal geëmailleerd staal heeft hij voor zijn eerste sanitairproject de ideale industriepartner gevonden. Hieruit is een meesterwerk van Duitse ingenieurskunst ontstaan in een nog nooit eerder vertoonde egg-shape-vorm uit geëmailleerd staal: het KALDEWEI MEISTERSTÜCK OYO DUO.

Het DIEZ OFFICE houdt zich bezig met tal van verschillende producten voor alledag, van woonmeubilair en servies tot industrieel design of beurspresentaties. De bijzondere focus daarbij: bestaande producten moeten zo recyclebaar mogelijk worden ontworpen. Hiervoor moeten producten vaak vanaf de basis opnieuw worden bedacht en moeten zeer verschillende principes met elkaar worden gecombineerd. Een verkennende geest en technische knowhow zijn hier de sleutel tot succes.

 


Zijn hele leven heeft Stefan Diez al de drang nieuwe dingen te creëren. Hij groeit op in een gezin van ambachtslieden en besluit na zijn opleiding tot meubelmaker om industrieel design te gaan studeren. Hij studeerde onder Richard Sapper, een van de meest vooraanstaande industrieel designers van zijn tijd, aan de Staatliche Akademie der Bildenden Künste in Stuttgart.

 

Nadat hij vele jaren had gewerkt met de Duitse industrieel designer Konstantin Grcic, opende Stefan Diez in 2002 het DIEZ OFFICE in München. Sindsdien gaat zijn carrière voortdurend bergopwaarts. Naast zijn actuele bezigheid als leider van de vakgroep Industrieel design aan de universiteit voor toegepaste kunst in Wenen, heeft hij talrijke design- en duurzaamheidsawards gewonnen. Een hoogtepunt is de onderscheiding tot designer van het jaar 2022 van de AW. Met zijn opvallende werkwijze voor de onderwerpen productdesign en recyclebaarheid bevordert hij een nieuwe denkrichting in de totale designwereld. Dit nieuwe denken is ook terug te vinden in zijn Circular Design Guidelines. De 10 geboden voor duurzaam ontwerpen gaan met name over hoe men als designer ecologie en economie met elkaar in overeenstemming kan brengen. Zo houdt hij een pleidooi bij alle productdesigners om meer verantwoordelijkheid te nemen. Want als het aan hem ligt, is een goed „zo weinig product als nodig“. Alleen op deze manier kan de economie opnieuw worden gedefinieerd.

Voor KALDEWEI heeft Stefan Diez een noviteit gecreëerd: het KALDEWEI MEISTERSTÜCK OYO DUO. Het concept van het vrijstaand ligbad uit superieur geëmailleerd KALDEWEI staal verbindt vorm en design met ecologische recyclebaarheid. Met zijn minimale organische lijnen en de elegante functionaliteit oriënteert het dubbelwandige, vrijstaande ligbad zich op het design van Japanse porceleinontwerpen.

Een designsculptuur uit recyclebaar geëmailleerd staal, dat gracieus en moeiteloos kan worden geïntegreerd in de badkamer.

Uitgezocht door Elle Décor valt reeds te zien dat dit ligbad op de beste weg is om een klassieker van morgen te worden. In het kader van de tentoonstelling „Design Forever“ van Elle Décor Italia heeft Calvi Brambilla, auteur van het tentoonstellingsdesign, voor de eerste maal het vrijstaand ligbad OYO DUO aan de wereld gepresenteerd.

 

 

Meer informatie over het product