(NL)

„The world is about people, not objects.“

Design dat niet bestemd is voor zomaar iemand, kan ook niet van zomaar iemand afkomstig zijn. Om die reden hebben wij dan ook niemand minder dan de internationaal gerenommeerde designer Arik Levy verzocht om zijn eerste badcollectie voor KALDEWEI te ontwerpen. Met als resultaat: de collectie EMERSO, indrukwekkende badsculpturen in ogenschijnlijk eindeloos vloeiende vormen.

MEISTERSTÜCK EMERSO

Ligbad

Als eenzitter vormt het MEISTERSTÜCK EMERSO ligbad een stukje luxe waar men puur alleen van geniet. Ergonomie en design zijn bij dit vrijstaande ligbad met elkaar versmolten. Door de volstrekt nieuwe, vloeiende vormgeving van de golvende badrand ontstaat een bijzonder comfortabele hoofdzone. De conisch toelopende, volledig geëmailleerde buitenvorm accentueert het sculpturele karakter en verschaft het bad de bevallige uitstraling van een kunstobject.

Wastafel

De vrijstaande MEISTERSTÜCK EMERSO wastafel vormt de tegenhanger van het gelijknamige ligbad. Ofschoon invers uitgevoerd, is zijn vormgeving even subtiel en harmonieus. Het is net, of de vloeiend verlopende bekkenrand zachtjes heen en veer wiegt, de inwendige vorm van het bekken lijkt de grenzen tussen vast en vloeiend op te heffen. Zelf de vlak afsluitende afvoer is zodanig gepositioneerd dat deze de indruk van een vloeiende beweging nog versterkt. Aldus brengt het MEISTERSTÜCK EMERSO zelfs de meest luxueuze badkamer naar een nog hoger niveau.

EMERSO

Wastafel

Ook als inbouwvariant verliest de EMERSO wastafel niets van zijn bijzondere uitstraling. In tegendeel zelfs: Men kan hem bijvoorbeeld volledig naar eigen smaak in de badruimte integreren. En intens van de oogstrelende bekkenrand met zijn vloeiende asymmetrie en harmonieuze overgangen genieten. Dat is onze voorstelling, hoe perfectie in onovertroffen hoogwaardig geëmailleerd KALDEWEI staal er dient uit te zien.