(NL)

"Geïnspireerd door 's werelds beste designster: moeder natuur."

De designtaal van Anke Salomon onderscheidt zich door een volstrekt eigen esthetiek: helder, puur en vol van schoonheid – net zo als de natuur. Haar designfilosofie trouw bleef Anke Salomon ook in de samenwerking met KALDEWEI. Ontstaan zijn drie productlijnen: het vrijstaande ligbad MEISTERSTÜCK INCAVA, een inbouwvariant van de INCAVA en de collectie SILENIO – bestaande uit ligbad en wastafel.

MEISTERSTÜCK INCAVA

Ligbad

Het vrijstaande MEISTERSTÜCK INCAVA excelleert door de subtiele spanning tussen de zacht getekende binnenvorm en de zinnenstrelende uitwendige geometrie. De gereduceerde rand en de conisch gevormde bekleding verlenen het ligbad een verrassende gewichtloosheid. het design wordt volmaakt afgerond door het centrisch gepositioneerde vlak afsluitende afvoerdeksel en de nieuw ontworpen geëmailleerde overloop.

INCAVA

Ligbad

De inbouwvariant voor bijzondere eisen. Als een fotolijst omsluit de smalle, precieze badrand de zachte, organische binnenvorm. De randhoogte is royaal bemeten, de hoekradius aanmerkelijk ronder dan bij andere KALDEWEI ligbaden. Dat verleent de INCAVA Avantgarde iets uitgesproken sculptureels, waardoor een markant contrast met de overige badarchitectuur ontstaat. Perfect geïntegreerd daarentegen zijn het vlak afsluitende afvoerdeksel en de nieuw ontworpen overloop van geëmailleerd KALDEWEI staal. Deze vervolmaken de impressie van weldadige rust en harmonie in het inwendige van het bad.

SILENIO

Ligbad

Het SILENIO Ambiente ligbad met zijn zacht getekende binnenvorm laat zich op talloze wijzen installeren. Door de lage badrand en de spitse hoekradii sluit dit bad bijzonder harmonieus aan bij de omringende architectuur. Nog een wastafel daaraan toegevoegd uit de SILENIO serie en het SCONA douchevlak en het bad vormen een volmaakte eenheid.