(NL)
Bedrijven

OVER ONS


Franz KALDEWEI GmbH & Co. KG

Voor veeleisende, vooruitstrevende mensen realiseren wij luxueuze en duurzame sanitaire oplossingen.

100 procent „Made in Germany“GEGEVENS & FEITEN


KALDEWEI is een Duits familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar, en nu in de vierde generatie, badkameroplossingen creëert, die moderne luxe combineren met duurzaam denken, economisch werken en handelen. De onderneming beschrijft deze globale strategische oriëntatie met het begrip „Luxstainability®.

Tot de KALDEWEI productportefeuille behoren ligbaden, douchevlakken en wastafels uit superieur geëmailleerd staal. Dit materiaal overtuigt door hoogwaardige oppervlakken, mooi design, levenslange duurzaamheid en 100 procent circulariteit.

KALDEWEI heeft in 2021 als eerste sanitaironderneming de „Science Based Targets“ ondertekend en de weg ingeslagen om klimaatneutraal te produceren. Met de nieuwe KALDEWEI Limited Edition nature protect uit CO2- gereduceerd staal heeft KALDEWEI een grote stap in de richting van dit doel gezet. En ook de partners in de bouwsector profiteren hiervan, van met badkameroplossingen van KALDEWEI nature protect tonen bouwprojecten een duidelijk lagere CO2-voetafdruk.

Sinds een aantal jaren ondersteunt KALDEWEI ook het WWF-oceaanbeschermingsprogramma, dat zich inzet voor het terugdringen van het plastic afval in de oceanen. Uit eigen verantwoordelijkheid voor het milieu en de generaties na ons.
 

 

 

 

FAMILIEBEDRIJF

GELEID DOOR DE EIGENAAR IN DE VIERDE GENERATIE

Franz KALDEWEI
1918-1952

Heinrich KALDEWEI
1928-1973

Franz Dieter KALDEWEI
1973-2008

Franz KALDEWEI
Sedert 2008

Als een van de leidende internationale producenten van hoogwaardige douchevlakken, ligbaden en wastafels van superieur geëmailleerd staal is KALDEWEI in meer dan 80 landen aanwezig, o.a. met twaalf dochtermaatschappijen in China, Engeland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Polen, Rusland, Zwitserland, Spanje, Zuidoost-Azië, Tsjechië en de USA.


Projectbeslissers en particuliere opdrachtgevers wereldwijd weten de vele voordelen van het hoogwaardige materiaal, superieur geëmailleerd KALDEWEI staal, naar waarde te schatten. Het vindt niet voor niets toepassing in tal van exclusieve hotels. Daarbij kiest het bedrijf in het gehele traject van de gehele toegevoegde waardeketen – van emailleproductie en staalvervorming tot en met de veredeling met superieur geëmailleerd KALDEWEI staal – bewust voor productie op uitsluitend de vestigingslocatie in Ahlen. Vanuit Ahlen exporteert de premiumfabrikant zijn hoogwaardige badkameroplossingen „Made in Germany“ over de hele wereld.

DUURZAAMHEID

Dat duurzaamheid bij KALDEWEI centraal staat, wordt niet alleen onderstreept door de strijd tegen plastic in de badkamer en het partnerschap met de milieubeschermingsorganisatie WWF. KALDEWEI heeft in 2021 als eerste onderneming in de sanitairbranche het Science Based Targets-initiatief (SBTi) ondertekend. Daarmee sluiten we ons aan bij een initiatief dat de doelstellingen van het klimaatbeschermingsakkoord van Parijs wil bereiken door concrete maatregelen te definiëren.

MEER INFORMATIE

ONS MATERIAAL IS ONS DNA.

Staal en glas – twee volstrekt authentieke, natuurlijke materialen, sinds mensenheugenis gewaardeerd en elk voor zich beschikkend over unieke materiaaleigenschappen. Staal staat voor stevigheid, hoge belastbaarheid, robuustheid en vervormbaarheid. Glas is bijzonder resistent tegen chemische of thermische belasting en biedt een schitterende optiek. Robuust staal en resistent glas vormen in speciaal geëmailleerd KALDEWEI een onlosmakelijke verbinding, waarin de afzonderlijke kwaliteiten van beide materialen een volmaakte symbiose aangaan. KALDEWEI is de enige fabrikant wereldwijd die het recept van de emaillering zelf heeft ontwikkeld en het emaille in eigen smeltovens produceert. Speciaal geëmailleerd KALDEWEI staal is uniek. KALDEWEI heeft het speciale recept en het productieprocédé continu verder ontwikkeld, voortdurend verfijnd en consequent verbeterd. Badplanners overal ter wereld vertrouwen op de superieure materiaaleigenschappen van het materiaal.

MEER INFORMATIE

WERELDWIJD BEKROOND ONTWERP

Met meer dan 150 onderscheidingen (o. a. Red Dot Design Award, Green Good Design Award, Interior Innovation Award) is KALDEWEI een van ’s werelds meest bekroonde badkamerfabrikanten. Naast de eigen designontwikkeling in het KALDEWEI Design-Center kiest KALDEWEI d oelbewust v oor s amenwerking m et gerenommeerde designbureaus, zoals Sottsass Associati, Phoenix Design, Arik Levy, Anke Salomon en Studio Aisslinger.

MEER INFORMATIE

CONSEQUENT MERKLEIDERSCHAP

De succesvolle ontwikkeling van de onderneming is onlosmakelijk verbonden met het merk KALDEWEI. Al heel vroeg onderkende KALDEWEI de waarde van strikte klantgerichtheid, consequent merkleiderschap en onvervalste communicatie en heeft dat continu decennia lang in de praktijk gebracht. Vanuit een integrale strategie rust het merk op sterke pijlers, is het duidelijk gepositioneerd en gedifferentieerd en is het systematisch tot een geprofileerd premiummerk doorontwikkeld.

KALDEWEI zet maatstaven door unieke en effectieve communicatie en klantgerichte verkoopstrategieën. Ook digitaal bewandelt KALDEWEI nieuwe wegen en zet versterkt in op de mogelijkheden van mobiele en digitale communicatie. Voor zijn merkleiderschap werd KALDEWEI onderscheiden met de German Brand Award in Gold „Corporate Brand of the year“.

MEER ONTDEKKEN

LIGBADEN

KALDEWEI ligbaden zijn heuse stijliconen voor unieke badruimten. Vrijstaand, of als wand- of hoekoplossing – een volmaakt vormgegeven design in kostbaar, speciaal geëmailleerd KALDEWEI beantwoordt aan de hoogste eisen.
 

MEER INFORMATIE

DOUCHES

Douches van KALDEWEI bieden ontelbaar veel mogelijkheden om de badkamer perfect in te richten. Integrale, optimaal afgestemde oplossingen bestaande uit geëmailleerd douchevlak, montage- en afvoersysteem zijn eenvoudig, vlak en snel installeerbaar en bieden ultieme esthetiek en comfort.

MEER INFORMATIE

WASTAFELS

KALDEWEI wastafels verenigen een volmaakt design en superieure materiaaleigenschappen. Samen met KALDEWEI douchevlakken en ligbaden vormen zij een integrale oplossing voor de hele badkamer.
 

MEER INFORMATIE

Spa & wellness

Badgenot van de hoogste klasse met KALDEWEI Spa-oplossingen: van whirlbad tot verlichtingseffecten, sound- of beautysystemen met cosmetisch effect – de extra uitvoeringen garanderen een individuele ontspanningsbeleving in de KALDEWEI ligbaden.

MEER INFORMATIE

COMPLEET- OPLOSSINGEN

Veilige en gemakkelijk installeerbare montagesystemen, uiteenlopende kleuren en oppervlakken en comfortverhogend toebehoren: KALDEWEI biedt individuele oplossingen voor iedere badkamer.

 

MEER INFORMATIE

Digitale oplossingen

KALDEWEI ondersteunt haar partners met een breed scala aan digitale diensten, zoals haar product- en doucheconfigurator, online badkamerplanner, installatievideo's en tutorials en digitale BIM-gegevens om te downloaden.
 

MEER INFORMATIE